lauantai, 20 huhtikuun, 2024
KotiUrheiluVielä on pyöräilykesää jäljellä

Vielä on pyöräilykesää jäljellä

pyörät1

Tätä kirjoitettaessa kesä on jo kiepahtanut elokuun puolelle, mutta pyöräilykausi jatkuu lumen tuloon saakka ja ajeleehan sitä moni talvellakin. Himoksen alueella on paljon pyöräilyyn sopivia teitä ja polkuja helpoista hyvinkin vaativiin. Jos omaa pyörää ei ole, Länsi-Himoksen klubiravintolan terassilta löytyy rivi vuokrattavia maastopyöriä.

Etujousitettujen Kona maastopyörien lisäksi tarjolla on myös kaksi lasten pyörää. Ravintolassa työskentelevä Marjo Peltonen (tai kuka työvuorossa sattuu olemaan) hoitaa vuokraukseen liittyvät asiat ja säätää satulan korkeuden ajajan mitoille sopivaksi. Klubiravintola on auki syyskuun loppuun saakka, mutta sen jälkeenkin pyörän voi tilata hiihtokeskuksen toimistosta.

– Pyörät ovat keveitä ja mukavia ajaa. Jousitettu etuhaarukka on erityisen hyvä metsäpoluilla. Vaihteitakin löytyy vähintään riittävästi, esittelee liiketoimintajohtaja Elsi Ojala. Hän huomauttaa, ettei pyörät ole tarkoitettu pelkästään mökkikylien asukkaille. Vuokrata saa kuka tahansa. Eikä pyörillä tarvitse suinkaan Himoksella ajella, vaan mankelin voi viedä myös muualle suuntautuvalle retkelle. Vuokra on 30 euroa päivä tai 20 euroa kolme tuntia.

Koska palvelu on vielä verrattain uutta Himoksella, käyttäjäkunta on tähän mennessä ollut pääasiassa Himoksen lomailijoita, polttariporukoita ja muuta paikallista väkeä, Ojala toteaa.

Yleisesti vuokrattavana on myös kaksi SUP-lautaa, joita voi kysyä samassa paikasta.

pyörät3

Anttilan perhe Mäntästä kävi jokin aika sitten kokeilemassa Himoksen teitä ja polkuja. Kaikilla perheenjäsenillä on uudenkarheat ”läskipyörät”.  Vain nuorimmainen pyöräilee toistaiseksi isäpapan kyydissä lastenistuimessa. Maastopyöräily on Anttiloilla koko perheen harrastus ja pyöräilemässä käydään lähes joka päivä. Kun Mäntän tiet ovat jo tulleet tutuiksi, vaihtelun vuoksi käydään välillä ajelemassa muuallakin, he kertoivat.

pyörät4

Himoksessa sijaitseva Kolmen huipun patikkareitti on tarkoitettu myös maastopyöräilijöille, mutta se sisältää paikoitellen hyvinkin jyrkkiä nousuja ja laskuja, joten ihan aloittelijalle sitä ei voi suositella. Monta muutakin reittivaihtoehtoa Himoksen lähettyviltä löytyy. Kaikki alueen tiet ja polut sopivat hyvin  pyöräilijän ajeltaviksi.

pyörät7

Himosvuoren alueeseen liittyvän Jämsänniemen pyöräilyreitistö tarjoaa eri pituisia vaihtoehtoja. Oheisen kartan löydät täältä:  http://www.jamsa.fi/images/hallinto/pyorailykartta.pdf

Pohjoinen pyöräilyreitti: http://www.jamsa.fi/images/hallinto/pyorailykartta.pdf

Karttoja on jaossa Länsi-Himoksen klubiravintolassa ja HimosCenterissä.

http://www.himos.fi/kesa-himos

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments