tiistai, 18 kesäkuun, 2024
KotiLuontoHimos-Jämsä Adventure on Suomen suosituin seikkailu-urheilutapahtuma

Himos-Jämsä Adventure on Suomen suosituin seikkailu-urheilutapahtuma

Tapahtumajohtaja Juha Tainin mukaan seikkailu-urheilutapahtuma nojaa ennen kaikkea valloillaan olevaan luontoliikuntabuumiin. – Tapahtuman peruslajeina ovat juoksu, suunnistus, pyöräily ja melonta, mutta vaativimmissa sarjoissa voi olla järeitäkin seikkailullisia yllätystehtäviä, Taini kertoo.

Kynnys osallistua tapahtumaan halutaan kuitenkin pitää mahdollisimman matalana, niin että suunnistuksen alkeet omaava tavallinen kuntoliikkuja pärjää lyhimmällä matkalla, joka on noin neljä kilometriä. – Joukossa on paljon juuri sellaisia kuntoilijoita, joilla ei ole minkäänlaista kokemusta tällaisesta elämystapahtumasta.

Tapahtuma näkyy laajalla alueella ympäri Jämsää, sillä pisin matka on noin 87 kilometriä ja lyhimmälle matkalle kertyy mittaa noin 40 kilometriä.

Kilpailussa liikutaan pareittain ja pari saa kartan, mihin on merkattu ainoastaan rastipisteet. Ratamestarina toimiva Mika Häkkinen on virittänyt matkoille (4 h, 6 h ja 8 h) myös yllätyksiä, mutta ne pysyvät ennakkoon salassa osallistujilta.

Melontaosuudella oli ajoittain jopa ruuhkaa Jämsänjoella, kun kisailijat kävivät leimaamassa rastin rannalla. Pidempiä matkoja valinneet joukkueet kävivät rastin jälkeen kääntymässä Hulkkiossa, kun taas lyhyemmillä reiteillä sai kääntyä rastilta takaisin kohti rannalla odottaneita polkupyöriä.

Kaikilla kisaajilla oli hymy herkässä matkan pituudesta riippumatta ja sääkin oli mitä parhain luontoliikuntaan upeissa maisemissa.

Linkki kilpailun tuloslistaan tässä

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments