tiistai, 18 kesäkuun, 2024
KotiTapahtumatHimos Winter Trail - öisen lumipolun suosio kasvaa

Himos Winter Trail – öisen lumipolun suosio kasvaa

teksti: Himos Winter Trail kuvat: Jani Sompi

Viikonloppuna Jämsässä kuudennen kerran järjestettävä Himos Winter Trail jatkaa yhtenä maamme suosituimmista polkujuoksuista – tosin Himos Winter Trail -tapahtumassa kisaillaan talvisydämeen loihdituilla kimmoisilla lumipoluilla. Tapahtuman eri matkoille ilmoittautuneita on 1143.

Tapahtumajohtaja Juha Taini korostaa talvisen tapahtuman tarjoavan pimeään ja valoisaan aikaan matalan kynnyksen polkujuoksutapahtuman, mikä sopii yhtä hyvin aloittelijoille kuin huipuillekin.

-Tunnelmallinen perjantai-illan yöpolkujuoksu on vuosi vuodelta tullut suositummaksi ja kokoaa tänä talvena ensimmäisen kerran enemmän osallistujia kuin lauantain päiväpolkujuoksu.

Tainin mukaan yöpolkujuoksu kauniissa lumierämaassa on suorastaan huumaava elämys, minkä yhä useammat haluavat kokea.

Perjantai-iltana paikallisista JRV:n suunnistajista 16-vuotias Aapo Kuronen haastaa 22-vuotiaan Samuli Peltolan, ja nuori suunnistajalupaus Iina Päärni puolestaan haaveilee kokeneen Niina Halosen päänahasta 13 kilometrillä.

Verneri Teppo ja Assi Steurs aikovat 25 kilometrillä tarrata kiinni Himoksen valtiaan ja valtiattaren titteleihin, mitkä ratkeavat lauantaina 37 kilometrin kamppailun jälkeen. Voiton ja kakkossijan aiemmin Himoksella napannut Ranskan maajoukkuesuunnistaja Maxime Rauturier saa lauantaina 13 kilometrillä kovan haastajan Team Liikupin kestokone Mikko Knuuttilasta.

Naisten vastaavan matkan suosikki on parin vuoden takainen voittaja Tshekin maajoukkuenainen Tereza Janosikova, jota jahtaavat suunnistuksen moninkertainen MM-mitalisti Merja Rantanen ja pari voittoa Himokselta vienyt Marjo Taanila.

Polkujuoksussakin voittoja napsineet maajoukkuesuunnistaja Miia Niittynen ja juoksija Juuso Hakala ovat ennakkoon kovimmat luut 25 kilometrillä. Maamme ultrajuoksun kärkinimiin kuuluva Juuso Simpanen uusinee viimevuotisen ylivoimaisen voittonsa 37 kilometrin kuninkuusmatkalla. Naisten kilpailu on tasoltaan niin laaja ja jännittävä että selkeää suosikkia on jopa mahdoton ennustaa. Hallitseva mestari Riina Airaksinen on toki mukana.

Aikataulu:

Perjantaina 26.1 klo 19.30 Challenge 13 km (miesten ja naisten kärki maalissa n. 20.30 ja 20.40)
Perjantaina 26.1 klo 19.30 Extreme 25 km (miesten ja naisten kärki maalissa n. 21.30 ja 21.55)
Lauantaina 27.1 klo 10.00 Challenge 13 km (miesten ja naisten kärki maalissa n. 10.55 ja 11.00)
Lauantaina 27.1 klo 12.00 Extreme 25 km (miesten ja naisten kärki maalissa n. 13.50 ja 14.10)
Lauantaina 27.1 klo 12.00 Trouble 37 km (miesten ja naisten kärki maalissa n. 14.50 ja 15.45)

Tulokset https://winter.himostrail.fi/tapahtumainfo/tulokset/

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments