torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiHenkilötLaroona on vintagen ja käsitöiden ystävien mekka

Laroona on vintagen ja käsitöiden ystävien mekka

Monitaituri Anne Pärnänen on avannut uuden liikkeensä Hotelli Jämsän kivijalkaan. Rustiikkisessa Laroonan myymälätilassa on tarjolla runsas valikoima käsitöitä, vintagea ja tavarakirpputoripöytiä. – Otan mielelläni myyntiin erilaisia käsityöläisyrittäjien tuotteita lähiseudulta itsetekemieni tuotteiden joukkoon, Pärnänen kertoo.

Pärnäsen käsistä syntyy monenlaista. Käsinvaletut kynttilät 1800-luvun tyyliin, saippuat, kranssit ja rautalankatyöt ovat vain osa runsasta valikoimaa. Pellavapeflettejä löytyy monin eri tekstein ja tilaustyötkin ovat mahdollisia. – Sekoitan itse värit ja teen sabluunatkin itse, Pärnänen paljastaa. Tulevaisuudessa hän aikoo syventyä huovutukseen ja vaatteiden tuunaamiseen.

Myymälän nimi Laroona on kulkenut Pärnäsen ja hänen puolisonsa matkassa jo vuodesta 1992, jolloin yritys on perustettu. Toiminnat ovat muuntuneet ajan saatossa käsityölankojen myynnistä aina remontoitiin. Pärnäsen puolison uusi työ toi pariskunnan Janakkalasta Jämsään ja kotiutuminen on sujunut vauhdilla, samoin yritystoiminnan käynnistyminen. Kymmenien vuosien keräilyn myötä myytävänä on paljon himoittua vintage-tavaraa. Uusimmat löydöt olivat kuin odottamassa talossa, jonne Pärnäset muuttivat.

Itsetehdyt saippuat ja kynttilät ovat hyviä lahjaideoita.

Laroonan kirpputoripöytiä voi vuokrata viikoksi kerrallaan. Vaatteet on rajattu pois, mutta pöydät notkuvat monenlaista tavaraa jo viikon aukiolon jälkeen. Asioihin perehtyneet voivat bongata joukosta haluttuja lasiesineitäkin.

Laroonan sijainti aivan isojen teiden risteämässä on ihanteellinen ja mahdollistaa nopeankin piipahtamisen. Myymälään voi tutustua jo valmiiksi nettisivuilla ja Instagramissa.

Edit: Laroona on päättänyt toimintansa keväällä 2024.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments