torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiMatkailuyrityksetKievari Rantapirtti

Kievari Rantapirtti

rantapirtti28

 

Kievari Rantapirtti on monipuolisia matkailu- juhla- ja tapahtumapalveluja tarjoava lomakeskus Jämsä-Petäjävesi -tien varressa. Himokselta Rantapirtille tulee matkaa noin 40 kilometriä. Bed and breakfast tason mökki- tai huoneistomajoitusta löytyy noin 50 hengelle. Lisäksi yritys vuokraa ja huoltaa Rautaveden rannalla sijaitsevia korkeatasoisia Koskenhovin lomataloja.

rantapirtti11 rantapirtti6

Koskenpäällä Salosveden rannalla sijaitseva Rantapirtti on suosittu juhlien ja tilaisuuksien pitopaikka. Matkailijoita yrityksessä käy maailman joka kolkalta. – Ne jotka käyvät kerran, tulevat usein myös uudelleen, kertovat perheyritystä pyörittävät Pirjo ja Timo Niinimäki.

Rantapirtti tunnetaan hyvästä ruoastaan. – Satsaamme keittiöön. Lähes kaikki valmistetaan itse, teollisia valmiseineksiä emme käytä juuri lainkaan. Mahdollisimman paljon raaka-aineista hankitaan läheltä. Kesällä tuotteita saadaan myös omista kasvihuoneista, Pirjo Niinimäki huomauttaa.

rantapirtti12 rantapirtti2 rantapirtti18 rantapirtti16

Lomailijoiden ei tarvitse mökeissä pitkästyä. Aktiviteetteja ja ryhmätoimintaa löytyy kallioseikkailusta ja vaijeriradasta kirkkovenesoutuun. Safareihin voi osallistua kanooteilla, koira- tai hevosvaljakoilla, mönkijällä tai moottorikelkalla. Rallitunnelmaankin pääsee huippuajajan kyydissä. Monipuoliset kalavedet ja patikointireitit ovat tässä aivan vieressä, Timo esittelee.

Vesille saadaan kerralla jopa 100 henkilöä. Kanootteja vuokrataan tai järjestetään opastettuja retkiä ja melontakursseja. Tämän kevään ensimmäiset kanootinvuokraajat tulivat pääsiäisenä Singaporesta saakka. Koskenpään rauha ja hiljaisuus, tyyni järvenpinta ja ainoana äänenä vesille kantautunut linnun liverrys oli suurkaupungin hulinaan tottuneille varmasti elämys.

rantapirtti15

Kun osa melojista vaikutti ensikertalaisilta, Timo Niinimäki seurasi ryhmän etenemistä koko ajan rannalta tai tabletin karttaruudulta, koska vesi oli vielä tähän aikaan vuodesta hyytävän kylmää. Useampia tunteja melottuaan ryhmä rantautui onnellisesti.

rantapirtti10 rantapirtti9

Melontakurssilta saa hyviä neuvoja ja varmuutta vesillä liikkumiseen.

rantapirtti8

Ryhmä kirkkoveneretkellä

Rantapirtti sijaitsee Wanhan Witosen melontareitin puolivälissä, joten lähes jokainen meloja poikkeaa tauolle tai yöpymään Rantapirtille. Rannasta löytyy myös kaksi savusaunaa ja tynnyrisauna, joka on Timon edesmenneen isän keksintö. Hän myös vuosikymmeniä sitten aloitti ensimmäisenä Suomessa tynnyrisaunojen teollisen valmistuksen Koskenpäällä.

Matkailuyrityksen yhdeksänväyläinen frisbeegolf on lajin harrastajien suosiossa. Viime talvena pelaajia kävi läpi talven, koska lunta ei juuri ollut, Timo ja Pirjo kertovat.

Talvella suosituimpiin ohjelmapalveluihin kuuluu koiravaljakkoajelut. Rantapirtillä on yli 60 vetokoiraa, joista yleensä muutamaa  pidetään päärakennuksen lähellä vieraidenkin rapsuteltavissa. Timo käy valjakoineen ajamassa myös muissa matkailuyrityksissä aina Lappia myöten.

rantapirtti21 rantapirtti23 rantapirtti14 rantapirtti22

Lumettomasta talvesta huolimatta kaikki tilatut valjakkoajelut onnistuttiin järjestämään läheisen lammen jäällä. Monelta muulta yritykseltä ne jäivät tekemättä. Tämän vuoksi lumettomuus heijastui myös Rantapirtin koirien jättämiin tassun jälkiin.

Rantapirtti tarjoaa ohjelmapalveluja jokaiseen makuun. Niitä myös räätälöidään asiakkaiden toiveiden mukaan, Timo Niinimäki huomauttaa.

Tarkemmin palveluista täältä: http://www.kp-rantapirtti.fi/      Koskenhovin lomatalot:  http://koskenhovin-lomatalot.com/

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments