lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiMatkailuyrityksetHIMOKSEN RINTEILLÄ RIITTI HIIHTOLOMAVIIKOILLA VILSKETTÄ

HIMOKSEN RINTEILLÄ RIITTI HIIHTOLOMAVIIKOILLA VILSKETTÄ

Teksti: Elsi Ojala kuvat: Himos-yhtiöiden arkisto

Etelä- ja Keski-Suomen hiihtolomaviikot toivat jälleen runsaasti laskettelijoita Himoksen rinteille ja talvilomaviikolle kirjattiin yhteensä noin 50.000 laskettelupäivää. Laskettelupäivien määrä laski noin 5 %  edellisenkauden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, mutta viiden edellisen kauden keskiarvoon nähden laskettelupäivien määrä kasvoi noin 15%. Viime kausi oli kävijämääriltään kaikkien aikojen paras. Hissinousuja 8- ja 9-viikoille kirjattiin noin 800.000. – Laskettelijat ja lomalaiset ovat olleet liikkeellä yleisestä kustannustason noususta huolimatta, joten näihin kävijämääriin voi olla varsin tyytyväinen. Olemme myös erittäin tyytyväisiä saamaamme palautteeseen ystävällisestä palvelusta, hyväkuntoisista rinteistä sekä Lumilan monipuolisesta alueesta, toimitusjohtaja Elsi Ojala iloitsee. 

Ulkomaalaisten laskettelijoiden osuus on ollut hienoisessa kasvussa matkailun rajoitusten poistuttua. Helmikuun loppuun mennessä kansainvälisten asiakkaiden määrä kasvoi noin 10 % viime kauteen verrattuna ja osuus kaikista laskettelijoista oli noin 7 %. – Asiakkaita on käynyt mm. Belgiasta, Hollannista, Iso-Britanniasta ja Ranskasta, mutta selkeästi suurin kansainvälisten asiakkaiden ryhmä tulee Virosta, toimitusjohtaja Elsi Ojala toteaa. 

Laskettelu jatkuu päivittäin kaikilla rinnealueilla aina pääsiäiseen saakka. Pohjois- ja luoteisrinteiden aukioloaika pitenee tänä keväänä arkipäivisin kahdella tunnilla, ja ne ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 10-19. Länsirinteet ja Lumila ovat edelleen avoinna arkisin klo 10-19.30. Viikonloppuisin lasketaan kaikilla rinnealueilla lauantaisin klo 10-19.30 ja sunnuntaisin klo 10-17.  

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments