torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiTapahtumatHimos Winter Trailissa hurja Double Trouble

Himos Winter Trailissa hurja Double Trouble

Nokialainen Tampere Trail Runningia edustava Assi Steurs ja Team Duroa edustava espoolainen Tuomas Maisala nappasivat ensimmäiset Himos Winter Trailin valtiaan tittelit viikonloppuna Himoksella, kun 25,0 kilometrin yöpolun ja 37,0 kilometrin päiväpolun ajat laskettiin yhteen Himos Double-Trouble -sarjassa.

Naisten voitosta uskottiin syntyvän tiukka kamppailu Niina Taimiston ja Steursin välille, sillä yöpolun jälkeenkaksikon ero oli vain 26 sekuntia. Toisin kuitenkin kävi, kun Steurs kukisti lähes 10 minuutilla Taimiston, joka joutui päästämään edelleen myös päiväpolulla Steursille vain 21 sekuntia hävinneen Laura Kuparin.

-Parin kierroksen ajan nautimme porukalla yhdessäolosta ja juttelimme, mutta viimeisellä kierroksella katsottiin, mihin kukin pystyi, summasi Steurs.

Hän myönsi saaneensa voitostaan uskoa lähteä jossakin vaiheessa Alpeille kokeilemaan viiden päivän juoksuvaellusta.

-Niin yö- kuin päiväkilpailukin on oma juttunsa, ja päivälle osunut lumisade somisti mukavasti metsän.

Yhteisajan 6.26.23 merkkauttaneen Steursin voitto oli kiistaton, sillä Kuparin ja Taimiston ajat olivat 6.34.20 ja 6.35.38.

Tuomas Maisala sai väkevän otteen valtiaan tittelistä oltuaan nopein yöpolulla ja kruunasi sen vallattuaan kolmannen sijan päiväpolulla.

-Kaksi kierrosta sujui hyvin päiväpolulla, mutta kolmannella kierroksella edellisen illan juoksu alkoi painaa ja verottaa loppuaikaa.

Maisala olikin tyytyväinen kellotettuaan eka ja toka kierroksen aikaan 1.03, kun taas kolmas kierros tyhjillä jaloilla vei aikaa 1.09.

-Oli kyllä mukava juosta illalla ja päivällä, mutta se oli tiukka yhdistelmä.

Maisala teki vasta pari viikkoa aiemmin päätöksen lähteä nauttimaan Himoksen lumipoluista, mutta hän päätti itse asiassa vasta torstaina juosta pisimmän matkan sekä illalla että päivällä.

Maisala oli yhteisajallaan 5.28.30 aivan omaa luokkaansa, kun toiseksi nousseen Juho Kunnarin ja kolmanneksi pudonneen Matti Jonkan yhteisajat olivat 5.57.42 ja 6.06.42.

Linkki tapahtuman sivulle https://winter.himostrail.fi/

Etusivun kuva: Heidi Salonen

teksti: Himos Winter Trail

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments