torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiYleinenMutkamäkeä ja auringonpaistetta

Mutkamäkeä ja auringonpaistetta

pujottelu15

Viikonvaihteessa Himoksella järjestetty Leitner -alppikilpailu on käyty samassa rinteessä samanlaisena jo 30 vuotta, eli niin kauan kuin laskettelukeskus on ollut olemassa. Lauantaina pujotellaan ja sunnuntaina on syöksylaskukisa. Kaikki Suomen huiput ovat laskeneet Pohjois-Himoksen rinteissä ensimmäisiä mittelöitään Kalle Palander ja Tanja Poutiainen mukaan lukien.

Huhtikuun loppuun ajoitettu kisa on samalla monelle laskijalle kauden päätöskilpailu. Tänä vuonna kaikki palikat ovat kohdallaan. Rinteissä vallitsee vielä täysi talvi ja yöpakkasten ansiosta ne saadaan aamuksi ajettua huippukuntoon. Päivällä niin kilpailijat kuin huoltojoukotkin nauttivat auringonpaisteesta ja lähes kesäisen lämpimästä ilmasta.

pujottelu3,pujottelu2   pujottelu4,pujottelu5

Kieltämättä aikamoinen kontrasti näkyy maisemassa nyt rinteiden ja muun luonnon välillä. Patalahtikin on jo hyvän aikaa lainehtinut vapaana ja isännät aloittelevat peltotöitä, mutta Himoksella lasketellaan täyttä häkää. Tuosta tulikin mieleen, että 30 vuotta sitten Häkä-Häkkinen merkitsi rinteeseen ensimmäiset keppien paikat. Silloin kisailtiin paljon talvisemmissa olosuhteissa.

Yksi asia on varma. Tälläkin kertaa nuorten laskettelijoiden joukossa on joku tai todennäköisesti peräti muutama, joista aikoinaan kuullaan myös kansainvälisillä kilparinteillä. Saattaapa heitä hymyillä tämän jutun kuvissakin.

pujottelu6

Ota meistä kuva, ehdottivat reippaasti Onni Humalamäki, Onni Mujunen ja Otto Mujunen. Alppihiihtoseura Himos SKI:n nuoria laskijoita ovat nämä veitikat, ja mitä olen kuullut, niin kovia kepinkiertäjiä jo kaikki. Tällä kertaa päivän ensimmäinen lasku ei ollut ihan nuorten miesten tavoitteiden mukainen, mutta ei mikään huonokaan.

pujottelu7

– Yleensä on vähän korkeammalla oltu, pohtivat ensimmäisen kierroksen sijoitustaan myös Jessica Pääkkönen ja Mikaela Huurinainen. Mutta mitäpä tuosta, nautitaan auringosta ja hyvistä fiiliksistä kannusti suojattejaan Jaana Arponen tyttöjen huoltojoukoista. – Vaikea oli ennakkoon uskoa, että täällä voi olla vielä näin loistavat olosuhteet, hän kiitteli.

pujottelu8

Rusketuksen hankkimiseen keskittyivät myös Jyväskylän ja Muuramen suunnalta kisaan saapuneet Leena Pelli, Pia Ylennysmäki, Pilvi Pelli, Ella Rintamäki ja Anni Ylennysmäki. Sijoituksiinkin oltiin tyytyväisiä, vaikka ei ihan terävintä kärkeä tässä vaiheessa hätyyteltykään.

pujottelu9

Heini Maunuksela, Sara Maunuksela, Jane Lecklin, Rene Linnatsalo, Jade Linnatsalo, ja Emilia Holmila nauttivat erätauolla mukavasta yhdessäolosta. Helsingin Slalomseuraa edustava Jade (105) saattoi tässä vaiheessa tuuletella oman sarjansa ykkösenä, mutta toinen lasku oli vielä edessä. Kukaties näemme juuri hänet muutaman vuoden päästä Suomen ykkösnimien joukossa?

pujottelu10

Siilinjärven ja Kouvolan suunnalta kertoivat olevansa kotoisin nämä kisailijat. Tuulia Tynkkynen, Netta Lappalainen, Sampsa Hämäläinen, Tessa Backman, Laura Väkevä ja Enni Karjalainen raportoivat, että kaikin puolin hyvin pyyhkii. – Mikäs tässä on ollessa kun aurinko paistaa, musiikki soi ja hyvät kaverit on ympärillä, kuului tilannearvio.

pujottelu11

Auringosta ja kevätpäivän lämmöstä nautittiin myös Pohjois-Himoksen kahvion terassilla.

HimosSKI kotisivu:  http://www.himoski.com/

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments