maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiYleinenTalvikausi päättyi vappupirskeisiin

Talvikausi päättyi vappupirskeisiin

himosvappu23

Himoksen talvikausi päättyi perinteiseen tapaan vapunpäivän lasketteluihin. Pohjois-Himoksella oli kolme rinnettä käytössä ja näistä kaksi ihan erinomaisessa kunnossa. Edes poikkeukselliset kevätsäät, eivät pystyneet viemään lumia pohjoisrinteiltä, vaikka Länsi-Himoksessa vallitsi jo lähes kesäkelit.

Vuosi sitten vappuhauskaksi kehitelty vesiallas odotti temppuilijoita myös tänä vappuna. Jopa entistä haastavampana, sillä rinnetyöntekijät kertoivat syvyyttä olevan noin 60 senttiä. Jos sinne mulahtaa, niin takuulla myös kastuu. Taisi niitä sukelluksia päivän aikana joku tullakin?

himosvappu1 himosvappu2 himosvappu3 himosvappu4

Yllä muutama tyylinäyte. Sopivasti vauhtia ja takakeno asento vei altaan yli kuin vesisuksilla ikään. Ja kuten yläkulmasta näkyy, niin osaavalle vesihiihtoon riitti lumilautakin. Yksi taitaja pystyi hyppäämään jopa altaan yli etu- ja takaperin. Myös selkä edellä vesihiihtoa nähtiin päivän aikana.

Vapun pitkäaikaisiin perinteisiin kuuluu rinnekoneen lakitus. Tänä vuonna toimitusjohtaja Juhani Ojalan parina sai kunnian Aku Nieminen, joka Vertikaalin tiedostojen mukaan ahkeroi viime talvena rinteissä eniten. Nuorella miehellä oli takanaan 280 laskettelupäivää ja 3087 hissinousua. Aku sai Vertikaalin voittajan palkintona kausikortin ensi kaudelle.

himosvappu19,himosvappu16himosvappu17,himosvappu10

Eräs laskimen käytön hallitseva ynnäsi Akulle kertyneen rinteissä matkaa peräti 1450 kilometriä, eli enemmän kuin Suomi päästä päähän. Toiseksi ahkerimmin lasketteli Taavi Moisio ja kolmannen sijan saavutti Tuomo Kytönen.

Kylällä vastaan käveli Arvo Kruus, josta kerrotaan toisaalla tällä palstalla. Ikämestarille oli kauden aikana kirjattu 102 laskettelupäivää.

,himosvappu24b,himosvappu26b

Rinnekoneen lakituksen jälkeen kohotettiin vapun kunniaksi talon tarjoamat shampanjalasilliset. Lapsille tarjoiltiin luonnollisesti  miedompia vappujuomia.

Himoksen pitkäaikaisiin vappuperinteisiin kuuluu myös Piukin lasketteluasu -kilpailu, josta on myös kausikortti palkintona. Piukin ei tarkoita samaa kuin niukin, mutta aika vähiinkin hepeneihin urhoollisimmat tapaavat keleistä välittämättä kilpalaskuun sonnustautua.

himosvappu5,himosvappu25b

Kisan voitti ja kausikortin nappasi Kevätpörriäinen, eli Nina Lahdensuo, joka pörräsi samassa kuosissa jo pääsiäisenäkin. Toiseksi raati pisteytti Reeta Tikanderin ja kolmanneksi kalastajaksi sonnusteutuneen Heli Liukkosen. Aikamoisen vaivan oli asunsa eteen nähnyt myös Himoksen Valloittaja, eli Eemeli Hiekkataipale. Eemelihän kilpaili taannoin television Junior MasterChef -kisassa hyvällä menestyksellä. Hän kertoi kokkaamisen jatkuvan, joten Eemelistä saanemme kuulla vielä joskus  lisääkin.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments