maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiUrheiluKristallipallojen säihkettä Himos-Leitnerissa

Kristallipallojen säihkettä Himos-Leitnerissa

Kuvat ja teksti: Tiia Mujunen

Viikonloppuna järjestettiin jälleen kerran valtakunnan suurin lasten alppihiihtokilpailu, Himos-Leitner. Sama kilpailu on järjestetty jo 34 kertaa Pohjois-Himoksen rinteillä. Kilpailuun osallistui noin 300 laskijaa, joista noin 40 olivat naapurimaista. Viikonlopun kisalajeina olivat suurpujottelu, syöksy sekä soveltava alppihiihto. Soveltavan alppihiihdon kategoriassa laski 15 kilpailijaa. Karkelot alkoivat lauantaiaamuna suurpujottelulla ja päättyivät sunnuntain syöksyyn. Viikonlopun molempien kisojen sijoitukset lasketaan yhteen, ja paras saa sitten sarjassaan Kristallipallo -palkinnon.

Olivia Lammasaitta                                                                                             Tessa Moisio

Laskijoilla oli perhosia vatsassaan viimeistään sunnuntain syöksyssä. Monelle Leitnerin syöksyrata onkin ensimmäinen kosketus lajiin. Turvallisuus on vauhtilajeissa erittäin tärkeää. Rataryhmä huolehtikin intensiivisesti molempina päivinä radan turvallisuudesta. Laskettelun erityisasiantuntija Verneri Pupu toimi lauantain kisan ensimmäisenä esilaskijana ja totesi radan huippukunnon.

Benjamin Saarenkylä                                                                                          Into Tamminen

Himoskin kisatiimin, niinkuin monen muunkin, kisakausi päättyi Himos-Leitneriin. Kisatiimi nappasi yhteensä kuusi pokaalia, kolme suurpujottelussa ja kolme syöksyssä. Suurpujottelupokaalin nappasi Benjamin Saarenkylä (M10/5.), Maisa Moisio (N14/6.) sekä Nesta Tamminen (N14/7.) Syöksyn pokaalit nappasivat N14 –sarjan Nesta Tamminen kolmannella ja Maisa Moisio viidennellä sijalla sekä M12 –sarjan Into Tamminen kuudennella sijalla. Yhtään kristallipalloa ei kuitenkaan tällä kertaa jäänyt kotimaisemiin.

Maisa Moisio                                                                                                        Nesta Tamminen

Loput kisatiimiläiset ahkeroivat hienoja laskuja. Hertta Inna laski ensimmäisen Himos-Leitnerinsa ja oli N8 –sarjassa molemmissa lajeissa sijalla 16. Viola Marjanen oli yhtä tarkka ja nappasi N10 –sarjassa molempina päivinä sijan 18. Kaikki muut kisatiimin tulokset löydät Himoskin kotisivuilta www.himoski.com