maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiTapahtumatHimoksen talvi päättyi iloisiin vappupirskeisiin

Himoksen talvi päättyi iloisiin vappupirskeisiin

Himoksen vappua on juhlittu lasketellen ja iloisilla pirskeillä 90-luvun alusta saakka. Muistaakseni vain yhtenä tai kahtena keväänä vappubileet on jouduttu peruuttamaan lumen puutteen vuoksi. Nythän meillä oli oikein kunnon talvi ja säänjumalat suosivat niin hiihtolomia kuin pääsiäislomaakin, niin että kävijäennätyksiä tehtiin. Myös vappuna pohjoisrinteet olivat vielä täydessä laskettelukunnossa, eikä lumesta ollut puutetta. Aurinko pilkahteli pilvien lomasta, iltapäivällä talvitamineet alkoivat jo tuntua turhankin lämpimiltä.

Tuttuun tapaan vapun vietto alkoi rinnekoneen lakituksella, jonka itseoikeutetusti suoritti Toijalasta kotoisin oleva kuusitoistavuotias Sofia Lammasaitta. Hän oli tämän talven HimosVertikaalikisan voittaja, eli laskettelija, jolle kertyi kauden aikana eniten hissinousuja. Sofia nousi talven aikana Himosvuoren päälle 2855 kertaa. Korkeuseroa tästä syntyi 273 025 metriä ja laskumatkaa 1 438 334 metriä. Kun perheen asuntovaunu on ollut koko talven Länsi-Himoksen karavaanialueella ja siellä on vietetty ahkerasti vapaa-aikaa, ei jämsäläisnuoret tänä talvena pystyneet häntä haastamaan. Pelkästään laudalla lasketteleva Sofia kertoi loppukeväästä tienneensä johtopaikastaan, mutta ei sen kummemmin yrittänyt kilpailla. Laskuja vaan kertyi paljon. Kesällä hän cruisailee jonkin verran temppulaudalla, muuta urheilua ei harrastuksiin kuulu. Lammasaitan perheessä on kolme lasta, jotka kaikki laskettelevat.

Sofia sai palkinnoksi voitostaan kausikortin ensi talvelle. Toiseksi vertikaalikisassa tuli jämsäläinen Miki Lindqvist (2151 nousua), joka ei ollut paikalla ja kolmanneksi Wilma K (2149 nousua), kuvassa vasemmalla. Palkitsemisen suorittivat Juhani Ojala, Päivi Kuokkanen ja Elsi Ojala.

Vapun kunniaksi Elsi Ojala ojensi aikuisille shampanjalasit ja lapsille Pommacia. Kilistelyn jälkeen päivän juontaja Kassu Kivimäki kehotti laskettelijakansaa pistämään jalalla koreasti. Anu Mäenpää Tampereelta ja Paula Nikkilä-Saapunki Helsingistä ottivat ohjeesta onkeensa ja pomppasivat pöydän kannelle tanssiaskelta kokeilemaan.

Netta, Tessa ja Maisa poseerasivat pupulookissaan vapputunnelmissa. Kolmikko nähtiin päivän aikana myös suksien päällä rinteessä. Nämä jänöjussit pysyivät pystyssä toisin kuin se suupaltti laulussa ”Jänöjussin mäenlasku”.

Markkinointijohtaja Päivi Kuokkanen ja toimitusjohtaja Juhani Ojala kohottivat vapun kunniaksi maljat pöytäseuransa kanssa.

Vesialtaasta on viime vuosina tullut suosittu vappulaskettelun ohjelmanumero.  Altaasta suhauteltiin yli niin suksilla kuin laudallakin. Taitavimmat selvittivät altaan jopa takaperin. Kukaan ei tänä vappuna sukeltanut, vaikka joitakin täpäriä ylityksiä nähtiin. Varsinaisen kilpailun voitti Jarkko Westerholm, toiseksi tuli Max Mäenpää ja kolmanneksi Iiro Suppula.

Kun laskuvälineeksi vaihtui snowtube -rengas, niin lähes kuivana altaan onnistui ylittämään vain pari kolme laskijaa. Muutaman kerran altaassa molskittiin oikein sukellustyylilläkin. Hiihtokeskuksen sauna odotti lämpimänä hyisen kylvyn kokeneita.

Tänä keväänä varmaan jokaisissa naamiaisissa nähdään vähintään yksi Tanhupallo. Himoksen vappubileissä heitä kisaili kaksi. Kuvassa laskee Piukin asu -laskuaan Tanhupallo ykkönen, eli Konsta Hämelehto Jämsänkoskelta. Tanhupallo kakkosen kuteiden alla piileskeli hänen kaverinsa Jaakko Varonen, myös Koskelta. Oikeanpuoleisessa kuvassa kaikki Piukin lasketteluasu -kilpailijat kisan jälkeen.

Piukin lasketteluasu -kilpailu kuuluu Himoksen vappupirskeiden vakio-ohjelmaan. Piukin ei tarkoita samaa kuin niukin, vaan hauska idea on tuomariston silmissä tärkein peruste voittajaa valittaessa. Tänä vappuna piukin oli myös melko niukka, sillä kisan ja kausikortin ensi talvelle voitti ”Kylpytynnyri”, eli Toni Hentula Turusta. Toni kertoi perheensä kuuluvan nykyään Himoksen aktiiveihin, kun käytettävissä on ystävän mökki rinteiden läheisyydessä.

Toiseksi kisassa tuomaroitiin runsasmuotoinen ”Jarilyn Andesson”, joka tuntee myös nimen Jari Kuisti. Hän on kotoisin Jyväskylästä. – Ainahan se naurattaa, kun mies pukeutuu naiseksi, hän perusteli kilpailuasuaan. Muodot, eli ilmapallot hän kertoi hankkineensa vappuaattoaamuna Prismasta ja loput vaimon vaatekaapista. Palkinnoksi ojennettiin päiväkortti ensi talven lumille.

Päiväkortin sai myös kolmanneksi tullut ”Pikku tiikeri” jonka viirutaljan alta löytyi 4-vuotias Alisa Tupeli Jämsästä. Alisalta laskeminen sujuu jo mallikkaasti, sillä suksien päälle hän nousi kaksivuotiaana. Alisalla on myös 6-vuotias sisko Sofia. Kun perheen vanhemmilla on kausikortit, niin laskettelemassa pyritään käymään mahdollisimman usein, kertoi Alisan äiti.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments