maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiUrheiluGolfkentän avajaisia vietettiin hienossa kevätsäässä

Golfkentän avajaisia vietettiin hienossa kevätsäässä

Golfin harrastajien innolla odottama päivä ajoittui tänä keväänä helatorstaihin eli toukokuun kymmenenteen päivään. Himos-Patalahti Golfin kentän avajaispäivänä kaikki palikat tuntuivat olevan kohdallaan. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta enteillen kevään lämpimintä päivää ja kentällä nurmi viheriöi niin kuin pitikin. Aiemmin märkyydestä kärsineille alueille kaivettiin viime syksynä pari kilometriä uutta salaojaa ja vaikutus näkyy nyt selvästi, totesi Himos-Golfin toiminnanjohtaja Markus Lahtinen tyytyväisenä.

Tänä keväänä Himos-Golf saa myös uuden klubitalon, joka nousee pysäköintipaikan tuntumaan lähiviikkoina. Näin saadaan pelaajien tarvitsemat palvelut ja kahvio aivan kentän viereen, Lahtinen huomauttaa.

Kevään avauskierrokselle lähtivät ensimmäisinä Aki Nieminen, PKB-Pro Jussi Räihä, Himos-Golfin toiminnanjohtaja Markus Lahtinen ja Himos-Patalahti Golf ry:n puheenjohtaja Rami Virolainen, joka löi myös kauden avauslyönnin.

– Hyvältä näyttää lähtötilanne tänä keväänä. Kenttä on talvehtinut hyvin ja kestää pelaamista. Seuran jäsenmäärä on kasvanut noin 120 hengellä ja vakiintunee 800 paremmalle puolelle. Lisää mahtuu vielä. Vuotuisten pelikierrosten määrä voidaan vielä lähes tuplata, joten Himokselle on helppo tulla pelaamaan. Ei tarvitse varata aikaa viikkoja ennen, sanoo Virolainen.

Seuran oman väen jälkeen kentälle tekivät lähtöä ja pelitovereitaan kättelivät Mika Ripatti, Heikki Vanhatalo, Kari Vanhatalo ja Maria Vanhatalo. Seurue kertoi odottaneensa avajaispäivää kuin kuuta nousevaa. Uusi aloituspaikka sai kehuja. Muutenkin kentästä on kehittymässä erinomainen, kun se aikanaan saa lopullisen muotonsa. Uusi kenttä vaatii jatkuvasti kehitystyötä ja ottaa noin 10 vuotta ennen lopullista vakiintumistaan.

Naisten puolesta kauden avauslyönnin löi Maria Vanhatalo.

Ilkka Jauhiainen ja Kirsti Salo Mäntsälästä omistavat mökin Himoksella, joten aikaa vietetään siellä paljon niin talvella kuin kesälläkin. Himoksen golfkenttä on useilla kentillä kotimaassa ja ulkomailla pelaavan pariskunnan mielestä keskivertoa parempi. Mielenkiintoisen siitä tekee tavallista peltokenttää suuremmat korkeuserot. Tasaiset kentät ovat luonteeltaan täysin erilaisia. Mielenkiintoa lisää myös luonnonläheisyys. Pelikierroksilla on nähty monenlaisia lintuja ja eläimiä. Eikä kohdalle osuneet vaskitsa tai kyykäärmekään heitä pelota.

Iltapäivällä seuran PKB-Pro, eli golf-opettaja Jussi Räihä piti lyöntiklinikkaa seuran jäsenille. Ensin hänen johdollaan treenasivat lyöntejään naiset ja illemmalla miehet puolentoista tunnin kursseilla. Illalla tarjottiin kaikille halukkaille tilaisuutta kokeilla lajia avoimien ovien merkeissä.

Lyöntiklinikalla hiottiin talven aikana hiukan unohtumaan päässyttä svingiä huipputerään. Jussi Räihä opasti jokaista kurssilaista kädestä pitäen ja alkoihan se lyönti taas löytyä. Pian pallot pulskahtelivat vesi-rangella kauas lampeen.

Merja Airinto Jyväskylästä tunnustautui aloittelijaksi ja sanoi heiluttavansa golfmailaa ensimmäisiä kertoja. Hyvin onnistuneista lyönneistä sitä ei tosin olisi osannut arvata. Sitä tuleeko hänestä aktiivinen pelaaja vai ei, Merja ei osannut vielä sanoa. Yksin ei viitsi lähteä pelaamaan, joten pitäisi olla myös mukava pelikaveri. Jämsässä tuttuja golfia pelaavia naisia tosin löytyy. Merja kertoo pitäneensä aina pallopeleistä ja hyvää ulkona tapahtuvaa liikuntaakin golf tarjoaa. Omat mailat hän kertoi hankkineensa jo toissa kesänä.

Naisten lyöntiklinikan jälkeen oli miesten vuoro ryhtyä hiomaan lyöntiään kuntoon.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments