torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiTeatteriKevättalven 2017 teatteriohjelmistoa

Kevättalven 2017 teatteriohjelmistoa

Jämsän seudulle on jälleen tulossa vilkas teatterikevät. Paikallisten harrastajateatterien toimesta nähdään ennen kesää peräti kolme näytelmää. Kauden aloittaa Jämsänkosken Teatteritalolla J+J Teatterin esittämä, Sisko Istanmäen romaanin pohjalta sovitettu Liian paksu perhoseksi. Viikkoa myöhemmin on Turkinkyläteatterin ensi ilta Turkinkylätalolla. Siellä yleisöä naurattaa Hannu Patamaan huvinäytelmä Remontti.

Huhtikuussa on vuorossa Jämsän keskustassa sijaitsevan Teatteri Tenhon Suomi 100 vuotta -teemaan liittyvä Rakas lotta, jonka on kirjoittanut Inkeri Kilpinen. Tähän näytelmään palataan myöhemmin, koska harjoitukset ovat vasta alkuvaiheessaan.

 

J+J TEATTERI

Liian paksu perhoseksi on lämminhenkinen komedia ja rakkauskertomus isokokoisesta Kaisusta ja hintelästä Ernistä, jotka viimeisiään vetelevä kyläkauppa liittää yhteen. Kaisu lähtee kauppa-apulaiseksi Ruutinojan sekatavarakauppaan. Vastassa on konkurssin partaalla oleva kyläkauppa ja kauppaa pitävä Erni, joka on hienostelevan ja häijyn äitinsä ja tuhlailevan siskonsa alistama.

Näytelmää esitettiin J+J Teatterissa vuonna 2003. Näytelmän pääpari oli tuolloin kuten nytkin Tarja Lankinen (Kaisu) ja Reijo Ahonen (Erni). Myös useita muita näyttelijöitä, kuten teatterin kantaviin voimiin kuuluva Seppo Väänänen oli mukana edelliselläkin kerralla.

Kaisun ja Ernin suhde lämpenee rakkaudeksi siitä huolimatta, että onnea varjostavat Ernin siipeilevä perhe ja monet muut esteet. Kaisun ulkoista olemusta pilkataan, mutta sisällä puhkuu tulinen ja tempperamenttinen luonne. Kaisu taistelee Erninsä kanssa vaikeuksien yli, vaikka puolin ja toisin rajuilta yhteenotoiltakaan ei vältytä. Näytelmän ohjaus: Jari Silventoinen. Ensi-ilta 18.2. 2017.

J+J Teatterin löydät täältä:     http://www.jjteatteri.fi/

 

TURKINKYLÄTEATTERI

Remontti on näytelmä, jossa seurataan muutamaa kaunista kesäpäivää suomalaisen vanhan rouvan kotitalossa. Leskirouva Irma Tuulosen aikomuksena on suorittaa remontti makuuhuoneessaan ikävän vesivahingon jäljiltä. Tarkkana ihmisenä Irma on harkinnut eri vaihtoehtoja remontin tekemiseen. Sattuma puuttuu peliin, kun vankilasta juuri vapautunut ammattivaras Into Hinkkanen saapuu keikalle ja jää rysän päältä kiikkiin.

Perintöä kärsimättömästi odotteleva vävy Jaakko Särö kamppailee konkurssin partaalla olevan yrityksensä kanssa. Hänen näkökulmastaan anopin varainhoito pitäisi kiireesti saada järkevämpiin käsiin.

Irma touhuaa remontin parissa ja Jaakko tuskailee firmansa rahoituksen kanssa. Määrätietoisen ja kekseliään Irman päässä syttyy ajatus, miten remonttiväkeä saa haalittua enemmänkin paikalle. Kumpaankin ongelmaan löydetään hiukan yllättävä ratkaisu, johon myös Irman 20 vuotta sitten kuollut aviomies Alpertti antaa omat ohjeensa. Näytelmän ovat ohjanneet Eila Vihijärvi ja Johanna Ruokolahti. Ensi-ilta 3.3. 2017.

Turkinkyläteatteri esiintyy Turkinkyläseuran kunnostamassa seurantalossa, joka henkii vanhan ajan iltamatunnelmaa. Väliajalla on kahvitarjoilu.

Turkinkyläseuran kotisivut:  http://www.turkinkyla.com/

Näytelmien esityspäivät ja aikataulut löydät tämän julkaisun tapahtumakalenterista:  https://himoksensanomat.fi/tapahtumakalenteri/

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments