torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiTeatteriJuuso Walden kesäteatterissa vielä kerran

Juuso Walden kesäteatterissa vielä kerran

Kantaesitys Juuso – viimeinen patruuna valloitti kesällä 2017 Jämsän Kesäteatterissa. Legendaarisesta vuorineuvoksesta Juuso Waldenista ja hänen aikakaudestaan 1950- ja 1960-luvuilla kertova näytelmä täytti katsomot miltei 100-prosenttisesti 20 esityksessään. Kaikki halukkaat eivät tuolloin mahtuneet mukaan, joten nyt heille tarjoutuu uusi mahdollisuus. – Päätös ottaa Juuso uusintakierrokselle varmistui, kun saimme kasaan lähes saman näyttelijäporukan kuin 2 vuotta sitten, kertoo käsikirjoittaja ja ohjaaja Risto Hakola. – Lisäksi mielestäni näytelmä kestää toisenkin katselukerran, Hakola jatkaa.

Juuson näyttelijät. Seisomassa Saara Koskinen, Risto Hakola, Reijo Ahonen, Iida Lahtinen, Reijo Himanen, Janina Reini, Pentti Ruukki, Outi Reini, Pentti Ilomäki, Päivi Himanen ja Tani Lindroos, istumassa Kaapo Hakonen, Seppo Väänänen ja Aino Koivisto.

Nyt esityksiä on poikkeuksellisen vähän, eli 14. Varaustilanne on reilu viikko ennen esityskauden alkua hyvä, reilut 900 henkeä. Ryhmiä on yli 20, muutamaa lukuun ottamatta Jämsän ulkopuolelta. Valkeakoskella näytelmän tuntuu edelleen vetävän, ja sieltä onkin nyt varannut 5 ryhmää.

Pääosanesittäjä Seppo Väänäsen lisäksi näyttämöllä nähdään Reijo Ahonen, Saara Koskinen, Kaapo Hakonen, Pentti Ruukki, Tani Lindroos, Pentti Ilomäki, Janina Reini, Outi Reini, Iida Lahtinen, Aino Koivisto, Päivi Himanen, Reijo Himanen ja Risto Hakola. Saaraa on ainoa uusi näyttelijä kahden vuoden takaiseen. Kaikkiaan  näytelmässä on yli 50 roolia, esimerkiksi Tanilla on 8 roolia ja Ilomäen Penalla 7. Roolivaatteiden vaihdossa onkin oma sutinansa. Puvustuksesta vastaa Pia Raiskila. Mainittakoon vielä, että Juuso Waldenia näyttelevä Seppo Väänänen on ollut mukana näyttelemässä jokaisena yhdeksänä kesänä.

Kesään 2019 päättyy Hakolan ja taustayhdistyksen Jämsänjokilaakson Teatterin Tuki ry:n aika kesäteatteritoiminnan ohjaksissa Jämsässä. – HimosTeatterissa toimimme 2011-2014, ja Pietilän Sähkökosken näyttämöllä 2015-2019. Kesällä 2020 toiminta Sähkökoskella jatkuu Jämsän Kesäteatterin nimen alla, ja jämsäläinen Teatteri Tenhon ottaa vetovastuun kahviopalveluiden lisäksi myös näytelmätoiminnasta, Hakola valottaa tulevia muutoksia. – Yhdeksään vuoteen mahtuu roppakaupalla hienoja hetkiä, mutta myös paljon näkymätöntä, työntäyteistä taustatyötä, joka ei suoranaisesti välity katsojille.

Esitykset ovat 7.7.-4.8. sunnuntaisin ja tiistaisin kello 15, torstaisin kello 18 sekä lauantaina 27.7. kello 15. Päiväesityksiä on nyt poikkeuksellisen paljon, koska ne ovat osoittautuneet suosituiksi.


Aino Koivistolla ja Outi Reinillä petti pokka harjoituksissa.

Linkki Jämsän Kesäteatterin sivuille: http://www.jamsankesateatteri.fi/

Teksti: Susanna Ruusu Kuvat: Risto Hakola

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments