Mc Domas tekee musiikkia Tiirinniemessä

0
1920

Afrikan länsirannikolta Guinea-Bissausta on pitkä matka Jämsän Tiirinniemeen. Sellaisen matkan on kulkenut Domingos Bodjam, taiteilijanimeltään Mc Domas.

Kotimaassaan Domingos työskenteli muunmuassa hotellialalla ja turistioppaana ja oli myös tunnettu nimi musiikkimaailmassa. Tutustuminen pariin suomalaiseen johdatti miehen ensin Rovaniemelle kolmeksi kuukaudeksi. Viisumijärjestelyjen vuoksi hän palasi kotimaahansa reiluksi puoleksi vuodeksi, jonka jälkeen matka vei takaisin Rovaniemelle. Sitten seurasi opiskelua Keuruulla Isossa Kirjassa.

Tällä hetkellä vuosia Suomessa on takana jo kahdeksan ja viime vuonna Domingos sai Suomen kansalaisuuden. – Se oli minulle helppoa, koska olen koko ajan opiskellut ja tehnyt töitä Suomessa.

Töitä onkin kertynyt monenlaisia jo pelkästään Jämsässä. Tällä hetkellä Domingos paiskii töitä hampurilaisravintolassa sekä Jämsässä että Jyväskylässä. Supersiistin kodin olohuoneessa komeilee Gradiasta hankittu valkoinen samettilakki, joka on merkki kokin ammattitutkinnosta. Asunnossa on huoneet valmiina 12-vuotiaalle pojalle ja 8-vuotiaalle tytölle, jotka saapuvat maahan heti kun paperiasiat ovat kunnossa. Nuorin lapsi on keväällä syntynyt tyttövauva.

Positiivinen ja ystävällinen Domingos on kohdannut matkallaan monenlaisia ihmisiä. – Olen muutaman kerran joutunut pettymään ihmisiin, kun olen luottanut liikaa.

Musiikki on iso osa Domingosin elämää. Laulaja-lauluntekijänä hänen musiikilliset juurensa ovat kotona Afrikassa, ja tyylistä löytyy tuttua reggaeta ja suomalaisille tuntemattomampia gumbehia ja zoukia. Laulukieli on kreoli maustettuna englannilla ja suomella. Mc Domasin ääni on monitasoisen vaihteleva ja sitä kuuntelee mielellään. Levynsä Mama Africa mies levytti Tampereella ja sen tuotti Oula Maaranen.

Mc Domas eli Domingos Bodjam

Hiljattain Mc Domas julkaisi videon, joka on kuvattu suurilta osin Jämsässä. Kuvaajana toimi Markus Kopponen, joka on paikallinen tuttu hänkin. Videolla vierailevat Rui Sangara ja Es-Ow Diato.

Videon voit nähdä tässä:

https://www.youtube.com/watch?v=GVrTtua9w58

Mc Domas toivoo löytävänsä sponsorin, jonka avustuksella pääsisi studioon seuraavan levyn tekoon. – Minulla on tunne, että läpimurto odottaa.

Sitä toivoo varmasti moni muukin Suomessa, onhan Domingos jo ehtinyt kerätä kuulijoita laajalti maassamme. Jäämme odottelemaan seuraavan kuuluisan jämsäläisen tähteyttä!

Tarina ja kuvat: Susanna Ruusu