torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiTapahtumatHimoksen Lumi-Reinot 2017

Himoksen Lumi-Reinot 2017

Lumi-Reinot on Himoksella uusi yhteisöllinen tapahtuma, josta on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne. Ensimmäiseen kisaan osallistui kahdeksantoista 4-6 hengen joukkuetta, joissa oli jäseniä ympäri Suomen aina Oulua myöten. Ideana on kiertää noin viiden kilometrin maastorata Reino-tossut jalassa. Matkan varrelle on sijoitettu erilaisia tehtävärasteja. Suorituksista otetaan kokonaisaika, mutta hauskanpito asetetaan veren maku suussa kilpailemisen edelle. Reinoja lukuunottamatta pukeutuminen on vapaata, erikoinen pukeutuminen jopa toivottavaa, sanoo tapahtuman pyörittämisestä vastannut Harri Holli.

Holli kertoo vetäneensä Tampereella erilaisia Reino-höntsy -kisoja, joita on pelattu mm. jääkiekkomailoilla. HimosLomien toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju halusi tuoda idean myös Jämsään. Vaikka kisa tapahtuu 10 miljoonaa paria valmistetun suomalaisen tuotteen nimellä, niiden mainostaminen ei ole kuitenkaan päätarkoitus, vaan se on hauskan yhteisen päivän vietto ja hyvän tekeminen. Pelastakaa Lapset ry sai tapahtumasta huomattavan summan tililleen.

Kilpailun tukikohtana oli HimosAreena. Toimitsijoina rasteilla ja kilpailun huollossa ahkeroivat Jämsän Ammattiopiston nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaajiksi valmistuvat opiskelijat. Kilpailun johtajana toimi Miika Haljala.

Vaikka ensimmäistä kertaa näissä merkeissä kokoonnuttiin, moni joukkue oli jo satsannut myös kilpailuasuihin. Rosvojoukko ja sheriffit saapuivat kisaamaan Kuopiosta saakka.

Konttirastilla joukkue kokosi aluksi kaljakoreista portaat ylös pääsyä varten. Kun kaikki olivat päässeet kontin katolle, kysyttiin rohkeutta hypätä sieltä alas.

Pöllin sahauksessa kiekkojen tiputtelua helpotti, jos ei pari ei kovin paljon nykinyt yhtä aikaa eri suuntiin. Kilpailun tuoksinassa kotijoukkue Kuivan kesän oravat ja Sheriffit Kuopiosta.

Vaikeimmaksi tehtäväksi taisi osoittautua palapelin kokoaminen, jota Kunnottomat joukkue yrittää tässä ratkaista. Aikaa annettiin seitsemän minuuttia ja viime minuuteilla rastin valvoja tarjosi pari vihjettä. Yksikään joukkue ei ilman vihjeitä tehtävästä selvinnyt.

Jää-Curlingissa neljä ”kiveä” piti saada pysähtymään noin 10 metrin päässä sijaitsevalle viivalle.

Köysikiipeilyssä kysyttiin käsivoimia. Jos voimat eivät ylös asti riittäneet, vaihtoehtoisesti piti suoriutua kännykän tarkkuusheitosta. Omallakin kännykällä oli lupa heittää, mutta kaikki kilpailijat taisivat tyytyä järjestäjien tarjoamiin välineisiin.

Muitakin rasteja näiden lisäksi kilpailureitin varrelta löytyi.

Maalissa kaikki olivat voittajia. Radalla koettiin oivalluksia, huumori kukki ja saatiin kuntoa raittiissa ilmassa liikkumisesta. – Jos haluaa samalla jotakin hyvää tehdä kanssaihmisille, niin tämä on hyvä keino siihen, korosti Harri Holli.

RT-45 palkintopallilla                                                 Naisten sarjan voittanut Team T Harri Hollin onniteltavana

Toki myös palkintoja jaettiin. Viimeisenä maaliin -maljan sai Harri Hollin kädestä päivän polttarisankari. Miesten sarjan pokaalin pokkasi RT-45 Hangosta. Sekasarjassakin pytty jaettiin, mutta siitä ei valitettavasti kuvaa löytynyt.

Koko kisan voiton ja ensimmäisen kiinnityksen kiertopalkintoon sai Team T Jämsästä. Siinä kilpailivat Päivi Pitkänen, Hanna Lehtimäki, Annimari Harju, Tiina Moisio, Anna-Kaarina Mantela ja Eija Bister. Ystävistä ja työtovereista koottu joukkue arveli menestyksensä salaisuuden olevan hyvä yhteistyö. Palapeli osoittautui tällekin joukkueelle kaikkein haastavimmaksi tehtäväksi. Tosin olivathan ne muutkin rastit aika haastavia, myönnettiin. Naiset arvelivat reitin varrella kilpailuhenkisyyden vähän nostaneen päätään, joten ensi vuonna on tultava puolustamaan nimeä kiertopalkinnossa. Team T:n aika oli 1: 11: 53. Muiden joukkueiden aikoja ei sitten ilmoitettukaan.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments