torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiMatkailuyrityksetHymyt herkässä Himoksella - lunta näköpiirissä!

Hymyt herkässä Himoksella – lunta näköpiirissä!

Marraskuun 20 päivänä, lähempänä puoltayötä, alkoivat lumitykit puhaltaa Länsi-Himoksen ensimmäisiä rinteitä valkoisiksi. Lumetuksen käynnistyminen on joka vuosi merkkitapaus Himoksella ja koko Jämsässä. Toki muutamia pikkutupsahduksia nähtiin jo aiemmin päivällä, kun rinnetyöntekijät testailivat linjojaan käyttökuntoon.

Toimitusjohtaja Elsi Ojalalle tämä on ensimmäinen talvi rinneyhtiön puikoissa, mutta muutenhan touhu on tuttua ja joka syksy yhtä odotettua. Elsi kierteli ottamassa tykeistä kuvia medialle ja yrityksen arkistoon. Tästä se talvi taas käynnistyy.

Suksivuokraamon esimiehet Santtu Hiekkataipale ja Minna Kivi ovat varustelleet suksivuokraamoa siihen kuntoon, että laskettelijoiden joukot voidaan ottaa taas sujuvasti vastaan. Tänä syksynä on vuokraamoon tullut paljon uutta kalustoa. 250 upouutta suksiparia ja hieman enemmän uusia monoja odottaa rinteiden valloittajia. Kaikkiaan suksia on vuokraamossa noin 1200 paria. Sitä mukaa kun uusia tulee, toisesta päästä myydään käytettyjä pois, Santtu ja Minna kertoivat.

Alle 7 vuotiaille lapsille vuokraamo tarjoaa ilmaiset välineet tunnin kokeilua varten. Jos laskettelu tuntuu kiinnostavan, välineet voi pitää ja maksaa sitten yli menneestä ajasta. Näin vanhemmat eivät joudu maksamaan turhasta, mikäli homma ei heti satu nappaamaan.

Liiketoimintajohtaja Jouni Ojalan näytöillä pitkän ajan sääennusteet vaikuttavat lupaavilta. Tätä kirjoitettaessa pientä notkahdusta on alkuun näköpiirissä, mutta sen jälkeen pakkaskeliä luvataan ainakin kymmenen päivää. Täydellä teholla tykit työntävät lunta yli 5 asteen pakkasilla, mitä lukemia on odotettavissa ainakin öisin. Jos pitkän ajan sääennusteet pitävät paikkansa, rinteet avataan viimeistään itsenäisyyspäivänä. Se on nyt tavoitteena. Avaamisen ajankohta osuisi silloin suunnilleen Himoksen historian keskiarvoon Jouni laskee.

Itsenäisyyspäivä on siinäkin mielessä hyvä aloitusajankohta, että se toimii joulua ajatellen hyvänä markkinointikorttina. Syksyn kausikorttikampanja on purrut Jounin mukaan hyvin, joten Himoksen valmistautuminen talveen on nyt kaikin puolin kohdallaan.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments