lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiMatkailuyrityksetHimos-kansa loikkasi itsenäisyyspäivänä lumille

Himos-kansa loikkasi itsenäisyyspäivänä lumille

Jämsän talvi on taas virallisesti alkanut, kun Himoksella itsenäisyyspäivän kuulakkaassa aamussa hyrähtivät ensimmäiset hiihtohissit käyntiin. Eikä avajaispäivälle olisi voinut parempaa säätä toivoa kuin pikkupakkanen ja pilvetön taivas. Himmin, Edwardin, Murrin ja Mökön rinteet, Joonan kumpu, Peikkorinne 1 ja 2 sekä pieni pulkkamäki avattiin torstaina 6.12.2018 klo 10.00. Murrin rinteestä löytyy myös muutamia reilejä/ pressejä ja pikku boxi.

Tänä talvena ensimmäisenä hissiin ehti Juhani Mäkinen Kangasalta. Hän kertoi lähteneensä asuntovaunultaan hissijonoon jo parikymmentä minuuttia ennen h-hetkeä. – Yli 10 vuotta tätä piti yrittää, mutta ennen ei ole onnistunut, hän naureskeli. Mäkinen on telemark-miehiä ja hienosti sujuivatkin avajaiskaartelut neitseellisessä rinteessä. Mies kertoi pitäneensä laskettelukuntoa yllä myös kesällä Itävallan matkallaan.

Ensimmäisten joukossa rinnettä suihkaisivat alas myös Himos-yhtiöiden toimitusjohtaja Elsi Ojala ja hänen tyttärensä, kymmenvuotias Elvi Veranen. Pitihän tuotteen kunto testata myös isäntäväen puolesta. Elsi kertoi suuntaavansa muutaman laskun jälkeen toimistolle töihin, mutta Elvi aikoi jatkaa testejä vähän pitempään.

Elsi Ojalan mukaan lumetuskelit eivät ole tänä syksynä olleet aivan parhaat mahdolliset. Lunta on tehty rinteisiin pikkupakkasilla ja vain muutamana yönä oli kunnon astelukemat. Lopputulokseen saattoi kuitenkin olla tyytyväinen. Perinteiset aloitusrinteet ja osa yhdestä isommastakin rinteestä saatiin avajaispäivään mennessä auki. Tämä lupaa jouluksikin hyvää. – Kyllä ihmiset voivat luottaa siihen, että näillä lumilla mennään taas vappuun saakka, Elsi vakuuttaa.

Joonankummun luistoa kokeili vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäinen Touko Ojaniemi isänsä Simo Ojaniemen avustamana. Miehet olivat lähteneet liikekannalle Tampereelta. Kuten arvata saattaa, mäessä oltiin ensimmäistä kertaa. Voi hyvinkin olla, että tässä koputeltiin Himoksen ikäennätysten ovelle. Ainakaan tämän kirjoittaja ei ole tavannut aikaisemmin mäestä suksilla alle kaksivuotiaita, joita sitten alkaakin jo olla pilvin pimein. Heti ensimmäisissä laskuissa lyhyitä kanttauksia nähtiin ilman tukeakin. Tosin pienimmät vuokraamosta löytyneet monot olivat kokoa 26, kun pojan kengän numero muuten on 22. Tämä saattoi kiperimmissä käänteissä vähän suksen hallintaa haitata.

Kolmevuotias Ella Kolehmainen tuli isänsä Kalle Kolehmaisen kanssa kauden ensimmäisille lumille Säynätsalosta. Ella laskettelee nyt toista vuotta. Pystyssä pysyttiin jo viime talvena, hän osoitti kädellään rinteitä, jotka tuli edellisellä kaudella valloitettua. Isän ja tyttären suunnitelmiin kuului, että tulevana talvena suksien päällä ollaan aika usein.

Jämsäläinen 13-vuotias Elmeri Konstari testasi Murrin rinteen reilejä ja pressejä. Hän edustaa sitä ikäluokkaa, että pelkkä sileällä laskeminen on koettu. Elmeri kertoi osaavansa jo joitakin temppuja. Hän oli tullut ensimmäisen päivän rinteitä testaamaan kavereidensa kanssa. Suunnitelmissa on käydä laskemassa 3-4 kertaa viikossa, kun kerran kausikortti on taskussa. Urheilullinen nuori mies harrastaa myös kilpahiihtoa ja kesäisin pelaa jalkapalloa. Laskettelu on kuitenkin mukavin laji. Siltä tuntui ainakin rinteiden avajaispäivänä.

Vähän kokeneempaa laskettelijasukupolvea edustivat tamperelainen Anu Mäenpää sekä jämsäläiset Päivi Kuokkanen ja Juhani Ojala. Anu Mäenpään perheellä on ollut Himoksella oma mökki jo yli 10 vuotta. Aikaa Jämsässä vietetään paljon. Mökkiläisistä ja vaunuväestä on heille vuosien mittaan tullut paljon hyviä ystäviä, joiden kanssa vietetään aikaa silloinkin, kun rinteet kasvavat ruohoa. Päivi ja Juhani ovat jämsäläisiä. Heidän kotoaan on Himokselle matkaa vain muutama kilometri, joten laskemassa käydään aika paljon. Myös heillä on Himos-laskettelijoissa paljon ystäviä.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments