lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiYleinenHimos valmistautuu luistavilla lumilla vauhdikkaaseen jouluun

Himos valmistautuu luistavilla lumilla vauhdikkaaseen jouluun

Himoksen lumetustontut ja muu rinnehenkilökunta paiskivat töitä kellon ympäri kuin joulupukin pajassa konsanaan valmistellessaan lumisia ja luistavia puitteita joululoman viettäjille, rinneyhtiöstä kerrotaan.

Itsenäisyyspäivänä 7 rinteellä startannut Himoksen laskettelukausi on alkanut hyvissä merkeissä. Tällä hetkellä on käytössä 8 rinnettä ja osa Murrin Streettiksestä. Lähipäiviin ennustettu tykkipakkanen takaa, että rinteitä avataan lisää pitkin joulusesonkia. Pakkanen tietää myös, että osa lumettajista viettää jouluyötä ahkerasti rinteissä.

Kausikorttien ennakkomyynti toi peräti 14 % kasvun. Korttien ostajat ovat niin Jämsästä, keskisestä Suomesta, pääkaupunkisedulta kuin muualtakin eteläisestä Suomesta. Saimme aktivoitua taas uusia perheitä lajin pariin, mikä on upea juttu, toimitusjohtaja Elsi Ojala iloitsee.

Joulun ajan sääennuste, rinnetilanne ja myös luonnonlumisuus takaavat, että joululomasta ei vauhtia puutu. Viikonloppuna alkava kahden viikon joululomajakso kerryttää parhaimmillaan lähes 15 % koko talven liikevaihdosta. Joulusesongissa nähdään myös kansainvälistä väriä, sillä perinteisesti venäläiset ja virolaiset perheet saapuvat loman viettoon Himokselle. Sesongista riippuen heidän osuutensa laskettelupäivien määrästä on 20-30 %. Muut isot sesongit ovat hiihtolomaviikot 8-9 ja pääsiäinen. Kaikki talviset viikonloput ovat tärkeitä.

Himoksen rinteet ovat avoinna kaikkina päivinä joululoman ajan. Laskettelun ohessa järjestetään paljon erilaisia rinnetapahtumia. Perheen pienimmät kisaavat ilmaiseksi Panda-pujottelussa sunnuntaisin. Suomi Slalom -pujotteluun voivat kaikki osallistua pientä kisamaksua vastaan. Siinä voittaja ratkaistaan ajan lisäksi ikä- ja sukupuolikertoimin. TestCenterillä testataan suksia ja lumilautoja. Myös pulkkamäki on perheen pienten ja kaikkien muidenkin lumi-iloittelusta kiinnostuneiden käytössä. Mikäli laskettelutaidot ovat ruostuneet kuuman kesän aikana, on apua saatavissa Himoksen hiihtokoulusta.

Audi-rinnerieha 29. joulukuuta tuo lisäväriä ja -vauhtia Himoksen 34-vuotissynttäripäivään. Ohjelmat järjestetään länsirinteillä. Aukioloajat, rinnetiedot ja tapatumat löytyvät tarkemmin netistä www.himos.fi.

Lumetusta jatketaan Himoksella tauotta aina sään salliessa. Ensisijaisena kohteena, riippuen tuulen suunnista, ovat loput länsirinteet. Myös Luoteis- ja Länsiväylille on siirtymässä kalustoa samoin kuin pohjois- ja luoteisrinteille. Lumetettavaa rinnepinta-alaa Himoksella on yhteensä noin 60 hehtaaria. Kun kaikki rinteet on saatu lumeen,  on siihen vaadittu keskimäärin 30 vuorokauden tykkilumipakkaset, kertoo Elsi Ojala.

Koska kausi on vasta alussa, tämä artikkeli on kuvitettu viime kauden kuvilla.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments