maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiUrheiluHimos Trail liikutti kaiken ikäisiä

Himos Trail liikutti kaiken ikäisiä

Kuvat ja teksti: Susanna Ruusu

Ensimmäinen Himos Trail -tapahtuma tarjosi lauantaina reittivalintoja joka makuun. Himos Vaelluksella nautittiin luonnossa liikkumisesta ilman kelloa, ja Himos Enjoy oli kirjaimellisesti nautintoa kahdeksan kilometrin verran. Pisimmän matkan 24 kilometriä pääsivät juoksemaan Himos Extremen ja Himos Team Spiritin valinneet juoksijat.

Tarja Virolainen ja Inkeri Tamminen osallistuivat vaellussarjaan ja nauttivat luonnosta. Mukaansa metsästä naiset löysivät sieniä, jotka kulkivat kätevästi karttapussissa. Teräskuntoiset vaeltajat ovat tottuneita liikkumaan metsässä myös suunnistusharrastuksen parissa. Tarja oli talkootöissä Himos Trailissa perjantai-illan ja suunnittelee lepäävänsä lauantain vaelluksen jälkeen. – Minä lähden vattumetsään vielä tänään, Inkeri puolestaan kertoi hymyssä suin.

Enjoy-sarjan voittajaksi juoksi Tanja Kuronen, joka oli hädin tuskin hengästynyt maaliin päästyään.

Toiseksi ja miesten sarjan voittajaksi pinkoi Iiro Suppula. – Hienointa oli lopun jyrkkä alamäki, kun sai antaa vain mennä, nuori mies kertoi maalissa Juha Tainin haastattelussa.

Kuva oikealla: Himos Enjoy vauhdissa, kärjessä Ensio ja Lauri Lakanen.

Miesten Extremen voiton vei nimiinsä Jere Pajunen, kakkosena seurasi Jani Lakanen ja kolmannen sijan nappasi Jussi Nokelainen. Naisten Extremen kärkikolmikon muodostivat Emma Hämäläinen, Reetta Lakanen ja Laura Lakanen.

Järjestelyorganisaationa Himos Trailissa toimi Jämsän Retkiveikot, joka keräsi kokemusta isojen tapahtumien järjestäjänä jo vuoden 2013 Jämsä-Jukolassa. Laaja ja ahkera vapaaehtoisten joukko vastasi sujuvista järjestelyistä tälläkin kertaa.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments