maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiUrheiluHimos Kids - hauska lasten urheilutapahtuma

Himos Kids – hauska lasten urheilutapahtuma

Kuvat ja teksti: Mikko Hakonen

Uusi Himos Trail -polkujuoksutapahtuma avattiin lasten extreme-henkisellä juoksukilpailulla Länsi-Himoksessa. Jämsän Retkiveikkojen järjestämään hauskaan  juoksukilpailuun osallistui noin 100 lasta. Innostus ja kiinnostus erikoiseen rataan oli niin kova, että monet pienemmistäkin kilpailijoista juoksivat sen moneen kertaan ympäri jo ennen kisan alkua. Kaikki kilpailijat palkittiin tämän kesän hittilelulla, sormihyrrällä. Sarjojen voittajat sitten vielä erikseen.

Kilpailun johtajana toiminut Juha Taini oli yhdessä Merja ja Maaret Rantasen sekä muun suunnistajaporukan kanssa rakentanut Länsi-Himoksen rinteiden alle maastojuoksuradan, josta ei selvinnyt pelkästään töppöstä toisen eteen latomalla. Radalla piti ylittää aitoja, heinäpaaleja, juosta siksakkia mutkaosuudella, tasapainoilla rengasesteellä ja ylittää luonnonmukainen vesieste. Ennen maalia hapoille juostuilla jaloilla piti vielä jaksaa ”Himosvuoren valloitus”. Se oli lasten mielestä kaikkein hauskin este, koska ”vuoren” päältä sai hyppiä alas pehmikematoille.

Kisaan valmistautuneet kaverukset Pihla Kukkonen ja Iida Tamminen kertoivat harrastavansa urheilua aktiivisesti. Tytöt ovat käyneet urheilukoulua ja osallistuvat Paunu-Cupiin. Iidan lajeihin kuuluu myös keihäs. Pihlakin on lajia kokeillut. Urheileminen tuottaa hyvää oloa ja kavereita on tullut paljon. Ja onhan sekin tietysti mukavaa, jos kisoista saa jotakin palkinnoksi. Iidan kaapista löytyy muun muassa kaksi pronssimitalia.

Samu, Eemil ja Emma Ratia harrastavat yleisurheilua, jalkapalloa ja ratsastusta. Hiihtopokaalejakin hyllystä löytyy. Kolmevuotiaalle Eemilille ei kisoissa ollut omaa sarjaa, mutta kilpailuhalut olivat niin kovat, että poika päätti juosta kuusivuotiaiden sarjassa. Taisi siinä juosta pari muutakin Eemilin ikätoveria.

Sitten päästään itse asiaan. 12 – 14-vuotiaissa tytöt ja pojat juoksivat samassa lähdössä kolme kierrosta. Niinhän siinä kävi, että Heta Virkajärvi jätti kirkkaasti taakseen niin tytöt kuin pojatkin. Kuvassa hän on juuri Himosvuorta ylittämässä. Heta kertoi tykkäävänsä juoksemisesta ja näin kesäaikaan on jokseenkin joka viikko pari kilpailua. Hänen suosikkimatkansa ovat 200- ja 1000 metriä. Kaipolan Virettä edustava Heta totesi tämän juoksun sujuneen rennosti ja siltä se myös näytti.

Pojat 14 vuotta voitti Jarkko Valta ja 12 vuotiaat Miika Röman. Tytöt 14 vuotta Hanna Koivisto.

Pojat 8 vuotta voitti myös selvällä erolla muihin Aleksi Hahl. Poika pyyhkäisi kuvaajan ohitse olkiesteiden jälkeen niin lujaa, että kameran tarkennusautomatiikkakin taisi hiukan sitä menoa hämmentyä.

Tytöt 8 vuotta porhalsi seuraavaksi vauhtiin. Siinä voiton peri rengasesteillä ensimmäisenä taiteileva Janette Tarkiainen. Muut tarjosivat kovan vastuksen, mutta Janette piti maaliin saakka pintansa.

Sarjassa pojat 6 vuotta Viljo Seppälä pyyhkäisi ensimmäisenä Himosvuoren yli maaliin. Viljo kertoi olevansa suunnistaja. Hän osallistuu säännöllisesti Jämsän seudun viikkorasteille. Suunnistuskoulun käynyt Viljo ei ole koskaan eksynyt. Joku muu joskus on, mutta kuka, se jäi vähän epäselväksi kun Viljon äiti käänsi puheen muihin asioihin. Iskä on opettanut pojalleen kompassin käytön. Sekin selvisi, että kartan katsominen on suunnistamisessa vaikeinta.

Tytöt 6 vuotta voitti Hilla Ruokostenpohja. Ja kuten kuvasta näkyy Himosvuoren päälle kapuavan Hillan selän takana ei kukaan niskaan huohota, eli selvällä erolla ratkesi tämäkin voitto.

Sarjassa pojat 10 vuotta juostiin kaksi kierrosta. Kuvassa vesiestettä lähestyvä Aapo Virkajärvi nappasi voiton tässä ikäluokassa.

Kymmenvuotiaiden tyttöjen sarjassa oli eniten osanottajia, eli parisenkymmentä juoksijaa. Elli Taini päihitti tämän porukan tiukan kisan jälkeen. Ellin lajeja ovat yleisurheilu, akrobatia ja viulun soitto. Vaikeinta näistä lajeista on jälkimmäinen, mikä tietysti on helppo uskoa. Aina olen sitä ihmetellyt miten siitä sileästä puukepistä voi juuri oikean äänen löytää. Tässä kisassa kovinta oli viimeinen ”Himosvuoren ylitys” väsyneenä, kertoi Elli.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments