tiistai, 18 kesäkuun, 2024
KotiFestivaalitFinnhits valloitti monipuolisuudellaan

Finnhits valloitti monipuolisuudellaan

Kuvat ja teksti: Susanna Ruusu

Himos täyttyi viime viikonloppuna Suomen tunnetuimmista artisteista ja heidän faneistaan. Esiintyjälista on varsin kattava, ja juuri monipuolisuus tuntuu houkuttaneen yleisöä pitkienkin matkojen takaa. Finnhits Show’ssa Leri Leskinen Orchestaran säestyksellä esiintyivät Lea Laven, Matti Esko, Katri Helena, Juhamatti, Markku Aro, Fredi, Kai Hyttinen. Lisäksi omien bändiensä säestäminä Himoksella nähtiin Paula Koivuniemi, Matti & Teppo, Juha Tapio, Laura Voutilainen, Katri Helena, Jari Sillanpää, Kaija Koo, Lauri Tähkä ja Virve Rosti. Finnhits Festivaalin keikat toteutuivat alueen telttalavalla, joka oli somistettu viihtyisäksi. Tanssilattiakin oli kovassa käytössä. Teltassa oli katettua tilaa koko yleisölle sekä ravintolapalvelut. Lisäksi ravintolapalveluita oli tarjolla telttalavan edustalla sijaitsevassa Terassiravintola Riemussa. Ensimmäinen Finnhits festivaali veti Himokselle 5000 kävijää.

Perjantaina festivaalit avasi Juha Tapio, joka nosti tunnelman välittömästi kattoon. Kun sääkin suosi, tiedossa oli varsin kuuma elokuinen viikonloppu.

Anne ja Tuomo Rantakaulio (Kuva) saapuivat Himokseen Laukaasta. He odottivat erityisesti Matin ja Tepon, Fredin ja Markku Aron esiintymistä. Kokeneiden esiintyjien innostus omaan työhönsä ja jatkuva kehittyminen ammatissaan saa laukaalaisten arvostuksen. Pariskunta tanssii mielellään, ja festariteltastakin he bongasivat tanssilavan välittömästi. – Tulimme viettämään perjantai-iltaa ja yöllä ajelemme kotiin, hyväntuulinen pariskunta kertoo.

Anitta ja Osmo Kortelainen rupattelivat mielellään festivaalimatkastaan, mutta mielellään ilman kuvaa. He matkasivat Himokseen Nurmeksesta. Aikaisemmin he ovat olleet Iskelmä-festivaaleilla joitakin vuosia taaksepäin. – Alue on kovasti kehittynyt viimenäkemästä, kuvailee Osmo nykytilannetta. Parille maistui muikut ja tunnelmaakin he kiittelivät. Myös pyörähdys Jämsän keskustassa saattoi sopia parin lauantaiohjelmaan. 

Alavieskasta saapuneet Kaija ja Jenni Kääntä paistattelivat auringossa festareiden alkaessa. – Sain lipun äitienpäivälahjaksi lapsilta, kertoo Kaija-äiti. Tytär Jenni sanoo lähteneensä mielellään äidin kanssa reissuun ja paljastaa lahjaidean tulleen häneltä itseltään. Varsinkin Matin ja Tepon sekä Paula Koivuniemen näkeminen innosti naisia. Jatkossa he toivovat pääsevänsä uudestaan Himokseen isommalla porukalla nauttimaan tunnelmasta.

Jämsäläiset Elina ja Kari Leppänen pitivät festivaalin tunnelmasta. – Odotan Laura Voutilaisen näkemistä kovasti, Kari kertoi ja paljastaa samalla monen muunkin mieskatsojan ykkösartistin. Elinan kohokohta viikonlopussa on Jari Sillanpään esiintyminen lauantaina. Aviopari on nähnyt Himoksessa muitakin festareita ja pitävät Finnhitsien tunnelmaa erittäin leppoisana.

Varmasti yhdet kaukaisemmista festivaalivieraista olivat Leena Lintulahti ja Aimo Stark Torniosta (vasen kuva). Pitkä matka taittui matkailuautolla. -Täällä on mukava nähdä sellaisia esiintyjiä, jotka esiintyvät harvoin, kuten Kai Hyttinen ja Taiska. Eikä 500 kilometriä ole pitkä matka, kertoili hyväntuulinen pari iloisina festivaaliteltan uumenissa.

Tarja ja Leo Niittynen Jämsänkoskelta olivat elämänsä ensimmäistä kertaa festivaaleilla. – Minä odotan Lauran keikkaa ja vaimo pitää Juha Tapiosta, kertoo Leo pariskunnan idoleista. Tunnelma vaikutti sen verran hyvältä, että uusia festivaaleja on varmasti luvassa tulevina kesinä pariskunnan kesäohjelmaan.

Jyväskylän paikallinen viihdetarjonta jäi toiseksi kun siskokset Mirja Hiljanen ja Senja Höök valitsivat Finnhitsit ja Himoksen. Esiintyjien laaja kirjo ja runsas lukumäärä houkutti daamit Jämsään. – Seuraavalla kerralla voisimme tulla isommalla porukalla ja sopia pukeutumisesta vaikka 70-luvun henkeen, naiset suunnittelivat ideoita pulputen. Heidän lempisesiintyjänsä perjantaina olivat Laura Voutilainen sekä Matti ja Teppo.

Sanna Äänekoskelta ja Miki Lahdesta kiittelivät festareiden toimivia järjestelyitä. Sanna kertoo olevansa innokas Himos-vieras ja käyneensä paikassa lukuisilla festareilla. – Niiden reissujen lisäksi olen järjestänyt monia serkkutapaamisia Himokseen. Mikillä puolestaan ei ole ollut paljoa aikaa reissata. – Yrittäjänä minulla on ollut neljä vapaata perjantaita koko kesänä. Lähdin viettämään sitä Himokseen oikein mielelläni, kertoo Miki selvästi tyytyväisenä valinnastaan.

Toimivia järjestelyitä ylistivät myös Suvi ja Tiina. – Ilmaisiin vessoihin tai tiskeille ei tarvitse jonottaa lainkaan, kiittelivät nuoret naiset yhdestä suusta. Naiset oppivat mielellään tuntemaan myös heille ennen vieraita artisteja. – Juhamatista en ollut ennen kuullutkaan, mutta hyvältä kuulosti, Tiina kertoili iloisena. Naiset harmittelivat ainoastaan sitä, että hauskanpito päättyy jo yhden maissa yöllä. He olisivat mielellään jatkaneet iltaa vielä Areenalla muutaman tunnin. Edes lähellä jyrissyt ukkonen ja kaatosade eivät latistaneet naisten tunnelmaa, ja Suvi jopa paljastui ukkosfaniksi.

Molempina iltoina oli viimeisenä vuorossa Finnhits Show, jossa Leri Leskinen Ogchetra säesti aitoja Finnhits-tähtiä. Kaiken kaikkiaan festivaali oli onnistunut kokoamaan toimivan esiintyjäkaartin, jossa oli tuttuja alkuperäisiltä Finnhits-kokoelmalevyiltä ja lisäksi heitä, jotka olisivat ehdottomasti levyllä, jos sellainen koottaisiin tämän hetken suosituimmista artisteista. Tämä näkyi myös vieraiden ikähaitarissa, joka oli todella laaja. Lisäksi mukaan oli innostunut heitä, joille festivaalikokemus oli elämän ensimmäinen, mutta ei varmastikaan viimeinen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments