maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiTeatteriHimos-seudun teatteritarjontaa

Himos-seudun teatteritarjontaa

teatterit13

Syystalvella 2016 Jämsän teattereihin valmistuu kaksi ensi-iltaa. Teatteri Tenho Jämsän keskustassa on jo tätä kirjoitettaessa aloittanut näytännöt. Ohjelmassa on komedia Ei tolkun häivää, jonka ovat kirjoittaneet Rauli Jokelin ja Panu Raipia Tampereen Komediateatterille vuonna 2014.

J+J Teatteri Jämsänkoskella (Himokselta matkaa noin 15 km) Esittää marras-joulukuussa Mika Myllyahon kaoottisen komedian Kaaos. Teksti sai kantaesityksen vuonna 2007 Helsingin Ryhmäteatterissa.

Ei Tolkun häivää -komedialla on vakava tausta. Kirjoittajia innoittivat yhteiskunnan varojen väärinkäyttötapaukset ja uskomushoidot, mutta näistäkin kirjoittajaduo löysi kirpakkaa huumoria ja yllätyksellisen tarinan. Katsojat pääsevät seuraamaan Menttaalikylpylän leppoisaa arkea, joka keskeytyy, kun sisään yllättäen tuleekin oikea asiakas…

Teatteri Tenho on Himasen perheen näytelmiä, lausuntaesityksiä, musiikkia ja huumoriohjelmia esittävän ryhmän ympärille syntynyt harrastajateatteri, joka jatkossa tuottaa useampia ensi-iltoja vuodessa. Tenho on hankkinut toimintaansa varten uudet isommat tilat. Ei tolkun häivää on viimeinen esitys nykyisissä tiloissa Koskentien varressa.

Näytelmässä esiintyvät Veikko Äikiä, Pentti Ruukki, Herkko Himanen ja Merja Pohjoisvirta. Ohjaus: Reko Himanen. Esitysajat löytyvät tämän lehden tapahtumakalenterista. Teatterin Facebook -sivut: https://fi-fi.facebook.com/teatteritenho/

***

J+J Teatterin ensi-ilta on perjantaina 4.11. kello 19.

Kaaos on railakkaan huumorin siivittämä kaoottinen komedia kolmen naisen lujasta ystävyydestä ja heidän erilaisista elämäntilanteistaan – iloineen, suruineen ja miehineen. Näytelmän henkilöt kamppailevat omien ongelmiensa ja välinpitämättömän yhteiskunnan kanssa yrittäen pitää kiinni arvoistaan. Heidän voimanaan on kuitenkin luja ystävyys ja keskinäinen huolenpito. Ahdistavistakin tilanteista löytyy aina myös railakasta huumoria.

Sofia on opettaja, jonka koulua ollaan lakkauttamassa. Terapeutti Julialla on suhde potilaansa kanssa. Emmi on toimittaja, joka käy läpi huoltajuustaistelua ja saa yllättäviä raivonpuuskia. Yhden talven ja kevään aikana tapahtuu rajuja mullistuksia, jotka saavat heidät tuntemaan että elämä on luisumassa pois hallinnasta. Jotain on pakko tehdä.

J+J Teatterilla on takanaan vuosikymmenten perinteet. Oman seudun ulkopuolellakin tunnustusta saanut harrastajateatteri tuottaa vähintään yhden näytelmän syyskaudella ja yhden kevätkaudella. Toisinaan ensi-iltoja on ollut enemmänkin. Lisäksi teatterissa toimivat aktiiviset lasten ja nuorten ryhmät, jotka myös valmistavat omat näytelmänsä kevätkaudelle.

Näytelmässä esiintyvät Kaisa Mäkinen, Kaisa Rantala, Marjut Manninen ja Tani Lindroos. Ohjaus: Risto Hakola. Esitykset 4.11. – 11.12. 2016. Tarkemmin tämän lehden tapahtumakalenterissa.  Teatterin nettisivut osoitteessa  http://www.jjteatteri.fi/  Huom! Kuvat harjoitusvaiheesta, jolloin mm. puvustus oli vielä kesken.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments