lauantai, 20 huhtikuun, 2024
KotiTapahtumatHimos, Kultakurkku-karaoke 2016

Himos, Kultakurkku-karaoke 2016

kultakurkku1

Ohjelmatoimisto Viihde Sallap Oy:n järjestämän Kultakurkku-karaoken loppukilpailu käytiin jälleen Himoksella. Vuoden mittaan Suomessa ja Ruotsissa järjestettyjen alkukilpailujen perusteella kutsun sai yli 900 laulajaa, joista paikalle saapui noin 400 kultakurkkua. Kaksipäiväinen tapahtuma on melkoinen laulumaraton. Semifinaalissa johon kaikki osallistuvat, kappaleet esitetään lyhennettyinä, siitä jatkoon päässeet laulavat koko kappaleen. Laulajat kilpailivat kolmessa sarjassa: alle 30 -vuotiaat, yleinen ja yli 60-vuotiaat. Joka sarjassa palkittiin paras mies- ja naiskilpailija.

kultakurkku2

Voittajat yhteiskuvassa. (Kuva: Viihde Sallap, Jaakko Manninen) Alle 30-vuotiaiden sarjan voittivat Riku Kykkänen, Vantaa ja Roosa Uuttera, Keuruu. Yleisen sarjan voittivat Teemu Ahtonen, Joensuu ja Meri Vuorinen, Seinäjoki. Yli 60-vuotiaat Jaakko Raja-Aho, Ruotsi ja Erja Hoffrén, Liperi.

Lisäksi kaikkien paikalla olleiden kesken arvottiin tuotepalkintoja. Pääpottina olleen 1000 euron palkinnon voitti Pirjo Mäkinotko Mikkelistä.

Liperistä Himokselle saapunut Erja Hoffrén voitti oman sarjansa. Näitä kuvia otettaessa voitosta ei ollut vielä tietoa, loppukilpailuun pääsystä odotettiin vasta tuloksia. Erja kertoi harrastaneensa karaokea aktiivisesti toistakymmentä vuotta. Himoksen loppukilpailussa hän on ollut mukana melkein joka kerta, mutta voittoa ei ole aikaisemmin tullut. Saman ohjelmatoimiston Kärki-karaoken hän kertoi voittaneensa vuonna 2012. Tälle tasolle harvoin noustaan sattumalta. Yksinlauluopintoja on Erjallakin takana, sekä tietysti paljon esiintymisiä ravintoloissa ja klubi-illoissa.

Samassa Karjalan karaoke -klubissa käy laulamassa myös Sirpa Tiilikainen Joensuusta. Hän kertoi olevansa ensimmäistä kertaa mukana Himoksella, mutta aktiivinen laulun harrastaminen on kuulunut elämään jo vuosia. Takana on lauluopintoja yksityisesti ja Joensuun kansalaisopiston karaokekurssilla. Harrastukseen kuuluu paljon muutakin kuin laulua. Esiintymistekniikkaa harjoitellaan ja tanssi-iltoja järjestetään. – On tämä niin kivaa. Kehitystäkin on tapahtunut, kun ennen ei uskaltanut laulaa missään, naureskeli Sirpa.

Mistään keikkailusta kumpikaan nainen ei myöntänyt haaveilevansa. Tyydytetään vain kilpailuviettiä ja samanhenkisten kavereiden kanssa karaoken harrastaminen on niin mukavaa.

Jukka Haataja Utajärveltä ja Marjo Esala Siikaisista semifinaalissa.

Jyrki Ikonen jostakin päin Suomea, Janika Hurskainen Tampereelta ja Pauliina Hintsanen Mikkelistä.

Jo perinteeksi tulleeseen tapaan tapahtuman oheisohjelmaan kuului huutokauppa, jossa oli tavaraa laidasta laitaan, kuten kunnon huutokaupassa pitääkin. Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki hoiteli meklarin hommat kokemuksella vaimonsa Helin ja yleismies Markun kanssa. Olipa sitten kyse alpakkalusikoista tai henkilöautosta kaikki tavara meni kaupaksi.

Huutokaupan vetonaulana olleen Opel Astran huusi Matti Seppänen Helsingistä (kuva: Viihde Sallap Jaakko Manninen).

Yleisön joukossa jännitettiin omaa lauluvuoroa ja kannustettiin ystäviä. Kun kumpanakin kilpailupäivänä laulua riitti aamukolmeen saakka, niin myös turnauskestävyys oli tarpeen.

Turnauskestävyyttä kysyttiin myös tuomaristolta, johon kuuluivat Pilvi Erkkilä, Ella Ahonen, Pasi Järvinen, Nina Åkerman ja Kimmo Kulmala. Loppukilpailussa tuomaristoon liittyi myös YLE:n aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Jämsäläisiä laulajakonkareita edustivat Pertti Alho (oikean puoleinen kuva) ja Martti Laitinen, josta ei valitettavasti kuvaa löytynyt. Laitinen lauloi itsensä loppukilpailuun.

Lenita Harjula ja Seppo Airaksinen tulivat Himokselle Ruotsista saakka. Monta muutakin ruotsalaista löytyi laulajalistoilta. Heistä Jaakko Raja-Aho Skinnskattebergistä lauloi voittoon yli kuuskymppisten sarjassa.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments