torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiUutisetLisää Villas-taloja Himokseen

Lisää Villas-taloja Himokseen

villas1

Ensimmäiset kaksi Holiday Club Resorts Oy:n rakennuttamaa Villas-tyypin loma-asuntotaloa ovat viimeistelyvaiheessa Himoksella. Talot valmistuvat marraskuussa. Perinteisistä viikko-osaketaloista Villas-talot eroavat siten, että huoneiston voi omistaa kokonaan tai vaihtoehtoisesti 1/6 omistuksella, eli loma-asunto on käytettävissä kuuden viikon välein. Halutessaan käyttöoikeuden voi vuokrata ulkopuoliselle.

Jo ennen Himoksentähti 2 -hankkeen valmistumista on kuitenkin tehty päätös seuraavista kahdesta talosta samalle alueelle. C ja D -talojen rakentaminen on jo aloitettu. Niihin tulee yhteensä 14 huoneistoa, jotka valmistuvat ensi keväänä. Viides talokin on parhaillaan piirustuslaudalla. Siitä tulee kaikkein suurin, eli saman katon alle 16 asuntoa.

Rakennushankkeen pääurakoitsija on Europinta Oy Kuusamosta. Yhtiö on viime vuosina rakentanut monta muutakin Holiday Clubin kohdetta Suomessa avaimet käteen periaatteella. – Parhaillaan meillä on työn alla 70 asuntoa, kertoo toimitusjohtaja Kalevi Huuskonen (kuvassa vas.).

Rakentajat ovat kuitenkin pääasiassa jämsäläisiä. Samoin kaikki työmaan aliurakoitsijat ulkoseinäelementtien toimittajaa lukuun ottamatta. Puuelementit toimittaa paikoilleen asennettuna LappWall Oy Pyhännältä. Rakennustyömaan vastaavana mestarina toimii Kari Jalassuo (oik).

Pian valmistuvat kaksikerroksiset luhtitalot sisältävät yhteensä 18 huoneistoa, joista jokaisessa on tupa-keittiö kaksi makuuhuonetta, sauna ja kylpyhuone. Kooltaan huoneistot ovat 53 neliömetriä. Isot parvekkeet / terassit avutuvat Länsi-Himoksen rinteisiin päin etelän suuntaan. Holiday Club sisustaa ja kalustaa tilat valmiiksi asuttavaan kuntoon.

– Osakekauppa on käynyt hyvin. Näistä marraskuussa valmistuvista taloista on kaikki osakkeet myyty. Myös kakkosvaiheen markkinointi on käynnissä. Viidettä taloa suunnitellaan, mutta siitä ei vielä ole rakentamispäätöstä tehty, kertoo isännöitsijä Riku Rauhala Holiday Club Resortista.

Pohjien teko kahteen seuraavan vaiheen taloon alkoi syyskuun lopulla. Ne urakoi jämsäläinen Lindroosin Sora Oy. Runkojen pystytys elementeistä tapahtuu muutamassa viikossa. Keväällä 2017 valmistuvat talot tarjoavat rakentajille talveksi sisätöitä. Putki- ja ilmastointiurakan tekee LVI-KAT Oy, sähkötyöt Jokiwatti Oy, maalaustyöt Jämsän Maalaus ja Kunnostus Oy.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments