torstai, 30 toukokuun, 2024

22.2. 2022 Unohtumaton hääpäivä

Mikäli hääpäivän unohtaminen pelottaa, kannattaa päiväksi valita sellainen päivämäärä, joka ei hevin unohdu. Keväinen tiistaipäivä oli juuri sopiva siihen. Jämsän seurakunta tarjosi mahdollisuuden kirkkohäihin nonstop-hääillassa helmikuun 22. päivänä vuonna 2022.

Tilaisuuteen tarttuivat seitsemän hääparia ja jo aiemmin päivällä lisäksi kaksi paria. Kolmen papin voimin jokaiselle parille oli varattu vihkimiseen puoli tuntia alkaen klo 17. Sitä ennen kukin pari kävi keskustelun papin kanssa. Vihkipapit olivat kirkkoherra Harri Niemelä, Matti-Pekka Piirainen ja Sanna Loimusalo. Esteettömyystodistukset oli jo tarkistettu valmiiksi tiistain pareilta, mutta paikalle oli mahdollista ilmestyä myös ilman ajanvarausta, kunhan todistus oli mukana. Yksi pari saapui Tampereelta, muut olivat paikallisia.

Monella on harhakäsitys, että kirkkohäät ovat aina suuret ja mahtavat. Käytännössä tarvitaan vain kaksi todistajaa, jotka hekin järjestyvät tarvittaessa seurakunnalta. Nonstop-hääillan seurueet olivat suurimmillaan kymmenen henkeä ja pienimmillään kolme. Ensimmäiset pariskunnat saivat astua ulos kauniiseen auringonpaiseeseen ja pimeyden laskeuduttua tunnelmaa loivat kirkonportaille sytytetyt soihdut. Tällainen järjestely sopii ihmisille, jotka haluavat yksityisyyttä tärkeään hetkeensä ja simppelit järjestelyt. Osa pareista järjestää suuremman tilaisuuden myöhemmin ystäville ja sukulaisille, osalle riittää tämä yksi intiimi tilaisuus.

Jämsän seurakunnan tiedottaja Leena Havusto valmisteli viereisellä seurakuntatalolla vihkimisen jälkeistä kahvitilaisuutta. Särkisaaren emännät Sanna Kyllästinen ja Arja Nieminen olivat loihtineet hääkakkubuffetin, jonka pariin avioparit vieraineen saivat halutessaan siirtyä. Väljät tilat mahdollistivat leppoisan tuokion oman seurueen kesken kaiken jännityksen päätteeksi.

Arja Nieminen, Leena Havusto ja Sanna Kyllästinen

Havusto muistelee, että seurakunta on järjestänyt vastaavia nonstop-vihkimisiä ikimuistoisina päivämäärinä jo puolen tusinaa kertaa. – Olisi myös mahdollista uudistaa vihkivalat näissä tilaisuuksissa, ja siihen on olemassa aivan oma vihkikaavansa, Havusto kertoo. Hän kertoo tarvittaessa toimivansa todistajana hääpareille.

Himoksen Sanomat onnittelee kaikkia tiistaina vihittyjä pariskuntia!

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments