torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiMatkailuyrityksetHimoksen rinteillä vilkkain joulu kymmeneen vuoteen

Himoksen rinteillä vilkkain joulu kymmeneen vuoteen

Loppiaisviikonloppuun päättynyt joulun lomajakso on yksi laskettelukauden merkittävistä sesongeista. Joulu- ja uudenvuoden aaton ajankohdat toivat tänä vuonna kalenteriin useita vapaapäiviä ja Himoksen rinteillä kirjattiin sesongissa noin 23 000 laskettelupäivää. Rinteistä saatiin avattua juhlapyhiksi lähes puolet.

–  Asiakkaat kehuivat huippukuntoisia rinteitä ja maisemat olivat muutenkin talvisen lumiset. Aapeli-myrsky piti tuolihissin ja pari rinnettä suljettuna yhden päivän ajan häiriten hieman myös lumetustyötä, mutta muuten säät olivat sesongissa mitä parhaat, kertoo toimitusjohtaja Elsi Ojala.

Ojalan mukaan myynnillisesti kirjattiin kasvua viime vuoteen nähden noin 20 % ja viimeisen viiden vuoden keskiarvoon myynnit lähes kaksinkertaistuivat. Näissä luvuissa ovat tosin mukana myös talvet 14/15 ja 15/16, jolloin kausi käynnistyi huonojen sääolosuhteiden vuoksi vasta joulun jälkeen.

– Tänä vuonna oli myös havaittavissa selvää piristystä ulkomaalaisten määrässä ennen vuodenvaihdetta. Heidän osuutensa lähes kaksinkertaistui viime vuoteen verrattuna ollen lomasesongin kokonaislaskettelijamäärästä noin 20 %.  Tähän aikaan vuodesta merkittävä osa ulkomaalaisista on venäläisiä, mutta joukossa on jonkin verran myös eestiläisiä, Ojala kertoo.

Joulun ja uuden vuoden lomajakso saattaa parhaimmillaan kerryttää jopa 15 % rinneyhtiön koko talven liikevaihdosta. Muut isot sesongit ovat hiihtolomaviikot 8-9 ja pääsiäinen. Tänä vuonna pääsiäinen on koko elinkeinon kannalta kalenterissa todella haastavassa ajankohdassa huhtikuun loppupuolella. Vaikka rinteissä on tuolloin vielä lunta ja laskettelukelit ovat parhaimmasta päästä, ihmiset helposti kääntävät katsetta jo kesää ja kesälajeja kohti.

Himoksen laskettelukausi käynnistyi Itsenäisyyspäivänä. Lumetus jatkuu Himoksen pohjois- ja luoteisrinteillä sekä rinnealueiden välisillä siirtymäreiteillä. Sään salliessa niiden avausta tavoitellaan lauantaille 26. tammikuuta, Ojala arvioi.

Artikkelin kuvat  Himos-Yhtiöt Oy / Elsi Ojala

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments