maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiMatkailuyrityksetHimoksen rinteillä lasketteli ennätysmäärä hiihtolomalaisia

Himoksen rinteillä lasketteli ennätysmäärä hiihtolomalaisia

Kahden viikon hiihtolomaputki on vuosittain Himoksella odotettu sesonki. Kaikki rinnealueet ovat avoinna, tarjolla on päivittäin mukavaa ohjelmaa ja hyväntuulisia lomalaisia viilettää rinteillä aamusta iltaan. Hiihtolomaviikkojen säät olivat varsin hyvät ja pääosin aurinkoiset. Lämpötilat heittelivät kuitenkin välillä plussalta miinukselle ja oikukas tuuli puhalsi puuskissa, jolloin korkeimmilla rinnealueilla jouduttiin hetkittäin sulkemaan hissejä, kertoo toimitusjohtaja Elsi Ojala.

–  Lämpötilan vaihtelut ja kova tuuli aiheuttavat aina haasteita rinnetoimintaan ja rinteiden sekä erityissuorituspaikkojen kunnossapitoon. Vaikka rinteet kunnostetaan päivittäin, niiden pinta on luonnollisesti kova, kun keli lauhan sään jälkeen pakastuu. Yleensä laskettelijat osaavat huomioida tämän hyvin ja laskevat näin ollen varovaisemmin, Ojala toteaa.

Hiihtolomasesongin aikana rinteillä suihki ennätykselliset 48 000 laskettelijaa, joista ulkomaalaisten osuus oli noin 5 % (mm. Viro, Venäjä, Latvia). Hissinousuja kirjattiin yhteensä reilu 900 000 kappaletta. Laskettelupäiviä kertyi 5 % enemmän kuin viime vuonna lipunmyynnin kasvun ollessa 10 % luokkaa.  Myös vuokraamoiden ja rinneravintolapalveluiden myynnissä kirjattiin kasvua.

–   Olemme saaneet asiakkailtamme paljon positiivista palautetta hyvästä ja henkilökohtaisesta palvelusta. Sitä on aina kiva saada ja mukava kertoa henkilökunnallekin eteenpäin, Ojala iloitsee.

Viikon 10 alkaessa eteläisen Suomen suurin hiihtolomaruuhka on takana, mutta silti rinteillä riittää vilinää. Tällä viikolla Himoksen rinteitä valloittavat perinteisesti perheet, joissa on alle kouluikäisiä lapsia. He valitsevat lomailuun mielellään hieman rauhallisemman viikon. Myös Pohjanmaan seudulta tullaan jonkin verran hiihtoloman viettoon Himokselle. Lisäksi koululaisryhmät viettävät talven liikuntapäiviään seuraavien viikkojen aikana.

Hiihtolomien aikaan Himoksella sattui myös pari tapaturmaa, joista uutisoitiin laajasti.

–  Vaikka panostamme valtavasti rinteiden ja erityissuorituspaikkojen turvallisuuteen, tapaturmat ovat tässäkin lajissa valitettavasti mahdollisia. Oman vauhdin säätely, rinteiden ja suorituspaikkojen valitseminen oman taitotason mukaan sekä muiden rinteessä olevien huomioiminen ovat avainasioita turvalliseen laskettelun harrastamiseen. Pyrimme omalla ammattimaisella toiminnallamme yhteistyössä Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen kanssa edesauttamaan turvallista laskettelua kaikilla rinteillä, Ojala summaa.

Himoksen laskettelukausi jatkuu aina vappuun asti. Maaliskuun loppuun asti kaikki rinteet ovat avoinna päivittäin. Huhtikuun toiselta viikolta kevätlaskettelu siirtyy pohjoisrinteille.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments