torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiYleinenGradia Jämsän matkailualalla opitaan tapahtumia tuottaen

Gradia Jämsän matkailualalla opitaan tapahtumia tuottaen

Gradia Jämsän matkailualalla on kattava yrittäjäyhteistyöverkosto, jonka avulla seutukunnan matkailua kehitetään yhteisvoimin. Esimerkkinä toimii lasten hiihtolomaviikot Himoksella, jonka Gradia Jämsän matkailualan opiskelijat ovat järjestäneet lapsiperheille jo kahden vuosikymmenen ajan. Tänä vuonna tapahtumassa jokaiselle päivälle oli suunniteltu erityistä ohjelmaa. Yleisö pääsi kokeilemaan muun muassa poniratsastusta, mönkijä- ja husky ajelua, Stiga kilpailuja, metsäretkiä ja aarrejahtia. Gradia Jämsän teltalla oli kasvomaalausta, laululeikkejä ja musiikkia. Tapahtuma järjestettiin viikoilla 8 ja 9/2019.

Gradia Jämsän matkailuala siirtyi tiimioppimisen malliin syksyllä 2018. ”Perustimme niin sanotun kotipesän, jossa opiskelijat muodostavat projektitiimejä sekä yhteisen oppimistiimin. Nuorista ja aikuisista koostuvan oppimistiimin tavoitteena on dialogin menetelmin reflektoida oppimiskokemuksia projektitiimien kesken”, sanoo Gradia Jämsän matkailualan opettaja Keijo Vehkakoski. Kotipesä on nimetty tapahtumatorpaksi, jossa ovet ovat aina avoinna muidenkin alojen opiskelijoille, opettajille ja yrittäjille. Tapahtumatorpalla ohjataan muun muassa luontoon liittyvää elämyspalvelutuotantoa yhteistyössä matkailu- sekä luontoalan ammattitutkinnon kanssa.

Tiimioppivassa kouluorganisaatiossa kaikki ovat oppijoita, myös opettajat ja oppiminen tapahtuu käytännön työtehtävissä aidoissa työelämäympäristöissä. Himos on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme ja loistava oppimisympäristö. Lasten hiihtolomaviikkojen järjestäminen on talven tärkein projektimme. Lapsille ohjelman järjestäminen on palkitsevaa, koska palaute on välitön ja vilpitön.

Himos saa vuosittain valtavia määriä vieraita Suomesta ja ulkomailta. Kuluneiden hiihtolomaviikkojen aikana Himoksella kävi n. 48 000 matkailijaa.

Haastattelimme hiihtolomilla muutamia ulkolaisia vieraita:

”Tänä vuonna minä ja vaimoni saavuimme Himokseen ensimmäistä kertaa, koska ystävämme olivat suositelleet ja olimme erittäin tyytyväisiä! Onneksi koko ajan Himoksella vieraillessamme, oli hyvä sää”

”Joka päivä minä ja vaimoni hiihdämme neljä tai viisi tuntia, grillaamme makkaraa ja kävelemme vain nauttien näköalasta. Mikä voisi olla sen parempaa”

”Toivomme, että ensi vuonna meillä on mahdollisuus tulla tänne jälleen”

”Tämä on jo meidän neljäs kertamme, kun vierailemme Himoksessa, kertoi Maria Kulikova Petroskoista. Joka vuosi odotamme innolla, että hiihtoloma alkaa ja meillä on mahdollisuus lähteä Suomeen käymään hiihtokeskuksessa. Tästä on jo tullut meille perinne. On tosi hienoa, että Himoksessa on eritasoisille laskettelijoille rinteitä, sekä ohjelmaa lapsille ja aikuisille! Tänä vuonna minä ja poikani kokeilimme jopa lumilautailua! Se oli unohtumaton kokemus, vaikka meidän pitää harjoitella vähän lisää. Viime vuonna kokeilimme myös Husky-ajelua. Tänä vuonna emme ole vielä päässeet kokeilemaan sitä, mutta se on meillä suunnitelmissa. ”

Himoksessa hiihtolomien aikana oli paljon muitakin aktiviteettimahdollisuuksia kuten hirvisafareita, mönkijäsafareita, moottorikelkkasafareita, kalastusta, metsäretkiä, patikointia, alppicurlingia, retkiluistelua sekä erilaisia tiimikilpailuja.

Hiihtolomaviikot ovat nyt päättyneet, mutta ihmiset jäivät odottamaan jo seuraavaa vuotta ja uutta matkaa Himokselle.

Tapahtumatorppa ja Gradia Jämsän matkailuala kiittää asiakkaita ja Himosta.

#himos#gradiajamsa#astettaenemman#tapahtumatorppa

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments