torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiUutisetHimoksen kylpylähanke sai Jämsän valtuustolta lisäaikaa

Himoksen kylpylähanke sai Jämsän valtuustolta lisäaikaa

Jämsän kaupunginvaltuusto myönsi 18.3. 2019 pitämässään kokouksessa  jatkoajan Himoksen kylpyläprojektia koskevalle aiesopimukselle, joka meni umpeen 3.2. 2019. Jatkoaikaa pyysi Holiday Club Resorts. Aiesopimus kylpylän rakentamisesta oli allekirjoitettu 8.10. 2015. Sopimuksen osapuolina ovat Holiday Club Resorts Oy, Lemminkäinen Talo Oy, Tobermore Oy ja Jämsän kaupunki.

Kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti jatkaa sopimuksen määräaikaa 3.2. 2020 saakka. Jatkoaika edellyttää, että ensi helmikuuhun mennessä on valmiina investointipäätös ja rakennustyöt aloitetaan. Muussa tapauksessa sopimus raukeaa.

Vaikka valtuusto oli yksimielinen jatkoajan myöntämisestä, keskusteluitta päätös ei syntynyt. Eniten valtuutetuissa herätti ihmetystä sopimuksen kohta jonka mukaan aiesopimuksen raukeaminen johtaisi seitsemän vuoden karenssiin. Jos investointipäätöstä ei ole tehty ja rakennustöitä aloitettu sopimuksen voimassaoloaikana, Jämsän kaupunki ei voi neuvotella seitsemään vuoteen kylpylästä muiden rakentajien kanssa ilman Lemminkäisen suostumusta. Käytännössä tämä osapuoli on YIT Oy, koska Lemminkäinen ja YIT ovat alkuperäisen sopimuksen teon jälkeen yhdistyneet.

Holiday Club Resorts Oy on valtuustolle osoittamassaan sähköpostissa ilmoittanut, että strategian suunnittelu ja siihen liittyvät ratkaisut ovat vielä kesken, minkä vuoksi tarvitaan jatkoaikaa. Valtuusto oli päätöstä tehdessään puun ja kuoren välissä, sillä jos jatkoaikaan ei oltaisi suostuttu, seitsemän vuoden karenssi olisi ilmeisesti alkanut heti.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments