torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiMatkailuyrityksetHimoksella lasketellaan pääsiäisenä kaikilla rinnealueilla

Himoksella lasketellaan pääsiäisenä kaikilla rinnealueilla

Teksti ja kuvat: Elsi Ojala 

Laskettelun harrastajat viettävät pääsiäisen pyhiä mielellään rinteessä. Tänä vuonna pääsiäisen osuessa todella myöhäiseen ajankohtaan huhtikuun loppupuolelle on lumien säilymistä pääsiäislaskuihin Himoksellakin arvailtu talven mittaan. Etenkin kevätauringon paistaessa tuon tuostakin. Himoksella ei kuitenkaan katsota kalenteriin, vaan pääsiäisenä lasketellaan vielä kaikilla rinnealueilla!

Länsirinteet ovat olleet viikon ”lepovuorossa”. Alkuviikosta niillä tehdään lumityöt, jotta rinteet olisivat pääsiäisenä vielä parhaassa mahdollisessa kunnossa Himokselle saapuvia vieraita varten.

Lähes kaikki länsirinteet saadaan pidettyä auki. Muutamia rinteitä joudutaan mahdollisesti kaventamaan ja joku ehkä sulkemaankin, mutta laskettavaa on myöhäiseen ajankohtaan nähden lännessäkin todella paljon. Pohjois- ja luoteisrinteille kevään aurinko ei ole vielä ehtinyt vaikuttamaan.

Kaikki rinnealueet ja siirtymärinteet ovat avoinna perjantaista maanantaihin klo 10-18. Maanantaina ovat avoinna vielä pohjois- ja luoteisrinteet klo 10-16.

Pääsiäisen aikaan Himoksella on tuttuun tapaan paljon tapahtumia. Perinteinen rinnerieha länsirinteillä huipentuu pitkäperjantaina parhaiden naamiaisasujen palkitsemiseen kausikorteilla. Päivän aikana järjestetään myös leikkimielisiä koko perheen kisailuja. Test Centerillä voi perjantaina ja lauantaina testata Rossignolin ja Elanin suksia sekä Burtonin lautoja. Luvassa on myös rinnesuunnistusta ja sunnuntaina alle 12-vuotiaat kisaavat Peikkorinteessä kauden viimeisessä Panda-pujottelussa. HimosBistron after skissä jammaillaan perjantaina DJ:n ja lauantaina Konsta Niskavaara Duon tahdissa.

Himoksen talvi jatkuu vielä vappuun saakka. Pääsiäisen jälkeisenä viikonloppuna paikallinen alppihiihtoseura Himoski ry järjestää pohjoisrinteillä Himos-Leitner-pujottelun, Suomen vanhimman, yhtäjaksoisesti järjestetyn alppihiihtokilpailun. Himoksen 35. laskettelukausi päättyy vapunpäivänä vappuriehan merkeissä shortsikauteen lasketellen.

Ajantasaiset aukioloajat, rinnetiedot ja tapahtumat osoitteesta www.himos.fi

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments