maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiMatkailuyrityksetHiihtoloma Himoksella tarjoaa monenlaista oheisohjelmaa

Hiihtoloma Himoksella tarjoaa monenlaista oheisohjelmaa

Hiihtolomien ensimmäistä viikkoa on vietetty suorastaan ihanteellisissa olosuhteissa ja se on näkynyt myös majoitusvarauksissa ja rinneyhtiön pysäköintipaikoilla. Vaikka pakkanen on öisin paukkunut parissakymmenessä asteessa, niin päivällä vallitsee mitä mainioimmat aurinkoiset laskettelukelit. Kun kaikki rinteet siirtymäreitteineen ovat auki, niin laskettelijoilla riittää tilaa ja vaihtoehtoja puuterilunta pöllytellä.

Tätä kirjoitettaessa Etelä-Suomen hiihtolomat ovat päättymässä, mutta vilkasta tulee Himoksella olemaan myös Keski-Suomen viikolla. Majoituspaikat on myyty jokseenkin loppuun, mitä ei ole aikaisemmin paikallisten hiihtolomien aikaan tapahtunut. Kun lumitilanne tänä talvena on hyvä maisemassakin, niin Himos on pysäyttänyt Jämsään myös sellaista väkeä, joka aikaisemmin on tottunut ajelemaan Lappiin.

Myös latuverkosto on erinomaisessa kunnossa ja vaihtoehtoja lykkijöille riittää niin Himoksella kuin kaupungin laduillakin, joihin lomakeskuksesta on yhteys.  Viralliset latukartat löydät täältä:  https://ladulle.fi/ladut/jamsa

Perheen pienimmät ja miksei isommatkin viihtyvät Himoksen pulkkamäessä. Alueella on laavu makkaran paistoa ja eväiden syöntiä varten. Muutakin leikkikalustoa näiltä kulmilta löytyy. Vuodesta toiseen lasten suosikkeihin näyttää kuuluvan myös rinteen muodostama lumipenkka, jossa eräätkin housunpersamukset on kulutettu.

Pulkkamäen kulmilla lapsia viihdyttävät hiihtolomien aikaan myös Gradia Jämsän matkailualan opiskelijat, jotka ovat arkipäivisin paikalla kello 11-13. Helsingistä hiihtolomille tullut Joonas Hakulinen sai opiskelija Inka Kauppiselta palkinnoksi lakritsipatukan hyvin onnistuneesta pulkkalaskusta (vasen kuva). Joonaksen perheellä on viereisellä alueella asuntovaunu, joten Himoksessa vietetään vähintään 4-5 yötä kuukaudessa, kertoi pojan isä Antti Hakulinen.

Elsa Hirvilammi tutustui isänsä Jukka-Pekka Ahosen opastuksella opiskelijoiden järjestämään keppihevostalliin ja ratsastusrataan. Hienoja olivat hevoset nuoren hiihtolomalaisen mielestä. Lohjalta kotoisin oleva perhe asuu peräti kaksi kuukautta Jämsän Koskenpäällä, missä he treenaavat  koiravaljakkoaan ennen Lapissa pidettäviä valjakkokisoja.

Ohjelmapalvelujen tuottajiksi matkailualle valmistuvat opiskelijat saavat Himokselta käytännön kokemusta. Toisella viikolla suoritetaan myös opiskeluun liittyviä näyttöjä, kertoi opettaja Keijo Vehkakoski.

Tänä talvena HimosSafarien moottorikelkkavuokraamollakin riittää asiakkaita, kun reiteillä on tarpeeksi lunta. Myös lasten moottorikelkkakoulu veti  useampia innostuneita ryhmiä päivässä kelkkailua kokeilemaan. Juhani ja Aleksi Pönkä Raisiosta pääsivät mummon kustantamina kelkan sarviin. Kelkkailun niksejä heille opetti ohjemapalveluopas Matilda Haljala. Molemmat pojat ovat myös innokkaita laskettelijoita. Mummon suunnitelmiin kuului vielä käynti Hirvikartanossa. Viiden aikuisen ja viiden lapsen seurue vietti mökkilomaa sunnuntaista torstaihin. Himoksella vierailtiin ensimmäistä kertaa.

Hollantilaiset Ellen Nyman, Ron Nyman, Frans Schoenmakers ja Ingrid Schoenmakers uskaltautuivat kokeilemaan HimosSafarien tarjontaan kuuluvaa jääuintia. Matilda Haljalan avustuksella puettiin päälle kelluntapuvut ja sitten loikattiin joukolla avantoon jäiden sekaan. Jääuinti on yksi HimosSafarien suosituimmista ohjelmapalveluista, joka on etenkin ulkomaalaisille mieliin jäävä ja eksoottinen kokemus.

Laskettelun lomaan oheispalveluja:  http://www.himoslomat.fi/safarit/

MCAhon safarit järjestää huskyajeluita kennelillään Jämsän Arvajalla ja Länsi-Himoksella. Eestistä saapuneet hiihtolomavieraat pääsivät Himoksen toimintapisteessä Timo Mäkiahon kyytiin. Ajelun ohessa tarjotaan lämmintä juotavaa ja pikkupurtavaa nuotiotulilla. Kun koirat ovat Himoksella, niin toimintapiste sijaitsee Länsi-Himoksen ison parkkipaikan takana. Varmimmin ajelulle pääsee MCAhon safarien kotipaikalla Arvajalla. Ajeluja voidaan järjestää myös asiakkaan luona, jos käytettävissä on turvallinen reitti.

MCAhon safarit löydät täältä:  http://www.makiaho.com/safari_index.htm

Nuorten naisten porukka Helsingistä nimesi ryhmänsä nimeksi Töölö Sqvad. Kaikkiaan reissussa oli 9 naisen ystäväjoukko. Tässä heistä osa retkiluisteluradalle lähdössä ja loput viilettivät parhaillaan rinteissä. Viiden päivän loma vietettiin tutussa vuokramökissä, joka varataan hiihtolomalle joka talvi. Muutama ensikertalainenkin oli tällä kertaa otettu reissuun mukaan.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments