torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiUrheiluGolfkautta avattiin perhetapahtumalla

Golfkautta avattiin perhetapahtumalla

Vuodet eivät ole veljiä keskenään, tämä on koettu myös nyt keväällä Himoksella. Jos laskettelukausi päästiin viime syksynä avaamaan lähes ennätysaikaisin, niin golfkentän avaamista jouduttiin siirtämään ennätysmyöhään kentän historiassa. Kevään tulo on juminut paikallaan, lumi peittänyt moneen kertaan viheriöt ja routa sulanut hitaasti. Pohjoisrinteillä voisi vieläkin näin toukokuun puolivälissä lasketella.

Kenttä avattiin 9-reikäisenä perjantaina 12.5. ja lauantaina järjestettiin perheille tutustumispäivä harjoitusalueella.  Päivän mittaan moni kokeilija löi vesirangella elämänsä ensimmäiset lyönnit golfmailalla. Myös kokeneet pelaajat pääsivät testaamaan, onko taito talven aikana ruostunut. Range on ollut auki jo puolitoista viikkoa kertoi kenttämestari Jaakko Roos.

– Kaikki on muuten kunnossa, vain lämpöä kaivataan. Vaikka vihreys vielä puuttuu, niin ei kenttä pelaamisesta kärsi. Nyt on 9 reikää auki ja jos kelit tästä paranevat, niin koko kenttä avataan ensi viikonloppuna (20.5.) hän arveli.

Kentän reunametsissä on tehty kevään mittaan raivausta ja ykkösväylälle on tulossa uusi aloituspaikka nykyistä keskeisemmälle alueelle. Tämä uudistus valmistuu ja otetaan käyttöön kevään mittaan toteaa Roos.

Aivan ensimmäistä tuntumaa golfin pelaamiseen tarjoaa lapsille birdieball, joka ei näytä pallolta, vaan pikemminkin muoviputken pätkältä. Birdiepallo ei lennä täydelläkään swingillä kuin maksimissaan 40 metriä. Sillä voi harjoitella ja kisailla pienillä alueilla kuten pihoilla, puistoissa tai kesämökillä. Sitä voi myös käyttää swingiharjoitteluun tai lämmitellä kaverin kanssa lyömällä edestakaisin ennen kierroksen alkua.

Perhepäivä tarjosi tilaisuuden myös frisbeegolfin kokeilemiseen. Kuvassa kiekkoa heittää kahdeksanvuotias Elvi Veranen. Himoksella aukeaa jälleen kesäksi täysimittainen fribeegolfrata. Tässä vaiheessa radalla on vielä viime talven laskettelulumet, mutta tähtäimessä on avata rata 6.6. kertoi liiketoimintajohtaja Elsi Ojala. Frisbeegolfissa pelataan jälleen viikkokilpailut ja Himos Cup. Tiistai-iltaisin järjestettävään viikkokisaan ovat tervetulleita kaikki lajin harrastajat. Kisan osallistumismaksu on 4 euroa, muuten radalla pelaaminen on maksutonta.

Jämsäläinen 13-vuotias Jenni Lehtonen löi vesirangella palloja ilmaan jo kokeneella otteella. Hän kertoi aloittaneensa golfin pelaamisen viime kesänä. Taskussa on Green Card, joten harjoitusalueelta on lupa siirtyä myös kentälle. Muutama kierros tuli viime kesänä pelattuakin. Jenni kertoi käyvänsä kerran viikossa harjoituksissa, joten harrastus on vakaalla pohjalla.

Tarkasti putin reikään upotti myös 10-vuotias Meeri Nieminen. Hänkin suoritti Green Cardin viime kesänä. Varsinaiset pelikierrokset jäivät kahteen kertaan, mutta tänä kesänä on tarkoitus pelata enemmän, kertoi nuori neiti.

Riika Seppälä tyttärensä Roosa Seppälän kanssa käytti perhepäivän tarjoamaa tilaisuutta hyväkseen ja tuli ensimmäistä kertaa tutustumaan golfkentän ilmapiiriin. PGA Golf Pro eli golfin opettaja Jussi Räihä esitteli aluksi mailoja kertoen minkälaisella välineellä missäkin tilanteessa palloa lyödään. Sopivat mailat saatuaan äiti ja tytär siirtyivät vesirangelle lyömistä kokeilemaan. Niinhän siinä kävi, että Riika innostui kerrasta ja seuraavaksi neuvoteltiin kurssille osallistumisesta. Ensimmäinen kurssi alkaa heti maanantaina 15. 5. Kesän mittaan järjestetään 7-10 kurssia sen mukaan miten kysyntää ilmenee, arvioi Räihä.

Sisarukset Santeri ja Aino Huujärvi tulivat ottamaan tuntumaa alkavaan pelikauteen. Santeri on jo kokenut golfin pelaaja, joka on harrastanut lajia monta vuotta säännöllisesti. Yksi katkos pelaamiseen tuli hänen ollessaan vaihto-oppilaana Argentiinassa. Vaikka pelaaminen jäi  silloin vähemmälle reissusta tarttui haaviin espanjankieli. – Pakko oli oppia, kun perheessä ja koulussa ei muuta puhuttu, Santeri naureskeli.

Aino Huujärvelläkin on Green Card suoritettuna, mutta pelaamaan hän ei ole ehtinyt, koska oma hevonen vei kaiken ajan. Nyt hevosta ei ole, joten golfista on tarkoitus tehdä tämän kesän harrastus. Syksyllä Ainokin suunnistaa vaihto-oppilaaksi ja suunta on Urugyay. Uuden kielen oppiminen hänelläkin tavoitteenaan.

Nuorena se on vitsa väännettävä. Kolmevuotias Elisabeth Vain sai Jokke Mäkelältä ohjeet oikeasta mailaotteesta samaan aikaan kun tytön vanhemmat Martin Vain ja Anet Meikop kokeilivat ensimmäistä kertaa elämässään golfpallon lyömistä vesirangella. Pallo lähti lentoon kummallakin harjoituspaikalla.

Himos Golfin harjoitusalueella on vesirange ja kaksi puttausviheriötä, jolla voi maksutta käydä harjoittelemassa kuka tahansa. Automaatista saa palloja kahdella eurolla korillisen. Jos omaa mailaa ei ole, sen voi vuokrata Caddiemasterin Bro Shopista, joka sijaitsee Länsi-Himoksen rinneravintolan yhteydessä.

Tarkemmat tiedot löydät täältä: http://www.himosgolf.fi/fi/etusivu/

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments