maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiUutisetVillas-talot valmistuivat - uutta aloitetaan

Villas-talot valmistuivat – uutta aloitetaan

Holiday Club Resorts jatkaa rakentamista Himoksella. Viime syksynä aloitetut kaksi Villas-tyyppistä lomasuntotaloa ovat valmistuneet ja luovutetaan ennen juhannusta, kertoo työmaata johtava rakennusmestari Kari Jalassuo. Samaan aikaan viimeistelytöiden kanssa on jo aloitettu uuden Himos Villas E-talon pohjatyöt.

Himoksentähti 2-hankkeeseen kuuluneissa taloissa on yhteensä 14 lomahuoneistoa. Villas-taloissa osakkeen voi omistaa kokonaan tai ostaa siitä yhden kuudesosan, jolloin huoneisto on viikon ajan käytettävissä kuuden viikon välein, eli yhteensä 8-9 kertaa vuodessa. Jos lomaviikkoaan ei käytä itse, asunnon voi antaa vuokralle.

Uusissa taloissa avautuvat lasitetut parvekkeet etelän ja rinnekeskuksen suuntaan. Pinta-alaltaan 53 m2 kokoisiin huoneistoihin kuuluu kaksi makuuhuonetta, tupakeittiö, sauna sekä kylpyhuone. Tilat ovat valmiiksi kalustettuja lusikoita ja kippoja myöten. Kiinteistöjen isännöinti, valvonta, mahdolliset korjaukset, kaikki omistajalle normaalisti kuuluvat toimet sisältyvät palveluun.  Kunnossapidosta, siivouksesta ja kaikista käytännön rutiineista vastaa Holiday Club. Asukas voi keskittyä lomailuun.

Kaikki valmistuneiden talojen osakkeet on myyty, vahvistaa isännöitsijä Riku Rauhala Holiday Club Resortista.

Nyt luovutettavien ja viime syksynä valmistuneiden talojen pihatyöt ovat parhaillaan käynnissä. Muutaman viikon kuluessa myös alueen ympäristö on saanut vihreämmän ja viimeistellyn ilmeen.

Uuden E-talon pohjatyöt aloitettiin samaan aikaan C ja D -talojen viimeistelyjen kanssa. Kaupunki rakensi tontille uuden kulkuväylän Länsi-Himoksentieltä. Kuten kuvastakin näkyy, tästä talosta tulee aikaisempia huomattavasti suurempi. Kaikkiaan 18 loma-asuntoa sisältävä rakennus valmistuu ensi keväänä, kertoo Jalassuo.

Talon perustukset tehdään valmiiksi ennen rakennusmiesten heinäkuussa alkavaa kesälomaa. Lomien aikana puuelementtitoimittaja nostaa seinät pystyyn ja rakentajaporukan palatessa lomalta runko on vesikatossa. Työssä ahertaa lähemmäs parikymmentä miestä. Kaikki ovat kotoisin tältä seudulta, huomauttaa Jalassuo.

Myös aliurakoitsijat ovat paikkakuntalaisia. Rakennuksen pohjatyöt teki Lindroosin Sora Oy, sähkötöistä vastaa Jokiwatti Oy, putki- ja ilmastointiurakasta LVI-KAT Oy. Talon maalaa Jämsän Maalaus ja Kunnostus Oy.

Jalassuon mukaan tämän rakennuksen valmistuttua Himoksen Tähti -alueelle on rakennettu yhteensä 50 uutta loma-asuntoa. Lisäksi Holiday Clubilla on Himoksessa Aurinkopaikka -loma-asunnot, 6 kpl kaksikerroksisia, puisia paritaloja. Kun lomakeskuksen kävijät ovat aiemmin painottuneet pitkälti viikonloppuihin, niin näissä taloissa lomaillaan kokonaisia viikkoja, mikä varmasti näkyy myös paikallisissa yrityksissä.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments