maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiMatkailuyrityksetSafarilla Rantapirtillä

Safarilla Rantapirtillä

Teksti ja kuvat: Taina Puonnas

Jämsän Koskenpäällä sijaitseva pitkän linjan majoitus-, pito- ja ohjelmapalveluyritys Kievari Rantapirtti tarjoaa monipuolisia elämyksiä seudun matkailijoille. Keski-Suomessa kauniin luonnon keskellä on tarjolla tilauksesta muun muassa husky-safareita, moottorikelkkailua, jäärata-autoilua, mönkijäajeluita, kalliokiipeilyä, vaijerirata, rallirata, frisbeegolfrata sekä kesäkaudella mm. sup-lautailua, kanootti- ja kirkkoveneretkiä.

Vinkkinä hyvän ruuan ystäville, Kievari Rantapirtti on kuulu mainiosta pitopöydästään. Kaikki katettuna vankalla osaamisella ja sydämellisellä palveluasenteella. Aktiivisen päivän jälkeen voi nauttia saunan lämmöstä tai vaikka pujahtaa paljuun tähtitaivaan alle.

Saunoista puheenollen Rantapirtiltä löytyy myös kaikkien tynnyrisaunojen äiti. Nykyisen yrittäjän Timo Niinimäen isä Esko Niinimäki rakensi isoon vanhaan tynnyriin kaikkien aikojen ensimmäisen tynnyrisaunan, josta tämä saunamalli sai Suomessa alkunsa.

Rekikoiraretkiä on järjestetty jo parisenkymmentä vuotta.

Kansainväliset vieraat ovat hyvin tuttu näky Rantapirtillä. Monet tulevat ensimmäistä kertaa, sitäkin useammat kerta kerran jälkeen uudelleen, kertoo asiakaspalvelija Silja Hyvärinen. Tässä varsin pilvisen talvipäivän tunnelmissa hollantilaisryhmä on innoissaan lähdössä matkaan kievarin isännän Timo Niinimäen opastuksella. Ensin puetaan ylle toppahaalarit ja vedetään saappaat jalkaan. Seikkailu voi alkaa!

Rantapirtin safareille matkataan niin läheltä kuin kauempaakin. Opas Minna Konttinen valmistelee rekiä lähtökuntoon ja kertoo, että tänään kummassakin valjakossa on viisi koiraa. Johtajakoira kärjessä lähdetään noin kahden tunnin safarille. Edessä on kymmenisen kilometriä kelkkailun hurmaa ja sitten vietetään tunnelmallinen hetki tulistelupaikalla. Taljojen päällä, nuotiopiirissä maistuvat kuuma mehu ja makkarat.

Ennen matkaan lähtöä Timo Niinimäki (kuvassa vas.) kertaa huolellisesti valjakon ajo-ohjeet sekä reittisuunnitelman.

Kaikkiaan Rantapirtillä on noin 70 vetokoiraa. Safarille päässeet koirat ovat valmiina matkaan, niin myös retkeläiset.

Kuluneen talven todella heikosta lumitilanteesta huolimatta Kievari Rantapirtin valjakot ovat olleet erittäin ahkerassa käytössä, juoksussa jopa parikin kertaa päivässä. Jos maastossa ei ole lunta, retkiä tehdään järven jäätä viiletellen. Safareita järjestetään räätälöidysti, asiakkaan toivomukset huomioiden. Pitemmille retkille voi kievarin emännän Pirjo Niinimäen keittiöstä varata mukaan myös makoisan keittolounaan.

Kiireetön hetki, Salosvettä ympäröivät kauniit erämaisemat, luonnon rauha. Tämä on unohtumaton elämys!

Huskyretket Kievari Rantapirtillä:  http://www.kp-rantapirtti.fi/

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments