maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiUrheiluMarkus Nenonen toi pokaalin Jämsänkoskelle

Markus Nenonen toi pokaalin Jämsänkoskelle

Jääkiekkoilija Markus Nenonen tunnetaan kuuluisasta rannelaukauksestaan, joka lähtee ilman varoitusta liikkeelle pienessäkin tilassa. Sen ansiosta Nenonen sai tililleen viime kaudella 31 pistettä runkosarjassa ja ratkaisi Suomen mestaruuden seuralleen Hämeenlinnan Pallokerholle jatkoajalla. Syntymäseudullaan Nenonen taas tunnetaan ystävällisestä hymystä ja kohteliaasta käytöksestä.

Suomenmestaruuspokaalia eli Poikaa pääsivät pienet ja isommatkin ihailijat näkemään Jämsänkosken K-Market Viljassa, jonne Nenonen toi sen näytille. Tasainen jono nimikirjoituksen ja kuvien pyytäjiä ei hyydyttänyt hymyilevää miestä kesälomallaankaan. – Ei elämä ole oikeastaan muuttunut. Saan olla aika rauhassa, lähinnä ihmiset huikkaavat onnitteluja.

Jääkiekkoilijan elämä on äärimmäisen kurinalaista myös kesällä. Omatoimisia treenejä on tehtävä tunnollisesti. – Pääsin kyllä käymään Kreikassa kihlatun ja kaveripariskunnan kanssa, Nenonen kertoo ja paljastaa samalla lokakuussa tapahtuneen kihlauksen.

Jämsän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Merja Lahtinen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jorma Poti ojensivat Markus Nenoselle muistoksi kotiseudusta Jämsän patsaan ja kunniakirjan. Saattaapa pikkuinen Jämsän Äijän avaimenperäkin päästä kiekkoilijan arkeen muistuttamaan kotiseudusta. – Kyllä täällä voisi yrittää ehtiä käydä useamminkin, siitä äitikin aina muistuttaa, Nenonen kertoi juuri ennen kaupungin huomionosoitusta.

Markus Nenonen ja Poika

Nenosen seuraavakin kausi kuluu HPKn paidassa. – Olen viihtynyt ja Hämeenlinnassa on kaikki asiat hyvin. Janoa on saada SM-voitto uusittua. Tulevaisuudessa tavoitteena on päästä maajoukkueeseen. Toinen tavoite on saada pelata ulkomailla, Nenonen kertoilee suunnitelmiaan. Määrätietoisen ammattilaisen tavoin hän ei puhu haaveista vaan tavoitteista. Siksi onkin helppo uskoa, että Markus Nenonen tullaan näkemään nimikirjoituksia jakamassa vielä monta kertaa.

Sm-pokaalissa on laatta jokaiselle voittaneelle joukkueelle. Vuoden 2019 laatassa on Markus Nenosen nimi kuudennella rivillä.

Poikia näytillä; Antti Poti poikineen tuli tapaamaan Markus Nenosta

Yksi Markus Nenosta tapaamaan tulleista oli Antti Poti perheineen. Antti on ollut tuttu näky Jämsän kaukaloissa nuorempana itsekin, nykyisin hän touhuaa lasten kiekon parissa Tampereen seudulla. Kotonakin riittää touhua neljän lapsen kanssa. Juniorikiekkoilija Akselia hieman jännitti Suomen mestarin tapaaminen, ja vielä nimetön kuopus köllötti tyytyväisenä isänsä sylissä. Olisikohan Poika tai Markus hyvä nimi?

Teksti ja kuvat: Susanna Ruusu

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments