maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiUutisetKylpyläkaavasta yksi valitus

Kylpyläkaavasta yksi valitus

Määräaikaan mennessä Himoksen kylpyläkaavasta on jätetty Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen yksi valitus. Valitus ei kuitenkaan koske kylpylähotellia, vaan sen läheisyyteen suunniteltuja lomaosakekerrostaloja. Valittajana on Orivedeltä kotoisin oleva pariskunta, jotka ovat läheisen Kuikantien loma-asukkaita. Ylläolevassa otsikkokuvassa Kuikantien varren lomamökkejä. Kylpylän tontti vasemmanpuoleisten puiden takana ja lomakerrostalojen tontti oikeanpuoleisesta kuusesta edelleen oikealle.

Arkkitehtitoimisto AR-Vastamäki Oy

Valittajien mielestä talot ovat liian korkeita ja ne ovat liian tiheässä. Heidän mielestään taloja voisi olla korkeintaan neljä ja kahdeksan kerroksen sijasta kerroksia saisi olla korkeintaan kuusi. Lisäksi he vaativat talojen alakerroksiin parkkihalleja. (Mainittakoon, että kylpylän yhteyteen on suunniteltu kahta pysäköintitaloa).

Tontilla oleva kalliokumpare puustoineen tulisi valituksen mukaan rauhoittaa rakentamiselta. Se tuskin on mahdollista, koska kumpare kattaa  suurimman osan tontista.

Nykyisen kaavan mukainen rakentaminen pilaa valittajien lomatunnelman eikä heidän mielestään sovi lainkaan lomamökkialueelle, puhumattakaan vanhasta maalaismaisemasta. Jämsän kaupunki käy kaavoittajan ominaisuudessa keskustelua heidän kanssaan. Kylpylä- ja hotellihankkeen aikatauluun tällä valituksella ei välttämättä ole suoranaista merkitystä.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments