tiistai, 18 kesäkuun, 2024
KotiYleinenIlkivaltaa Himoksen ensilumenladulla

Ilkivaltaa Himoksen ensilumenladulla

Vajaan kilometrin mittainen Himoksen ensilumenlatu on otettu hiihtäjien taholta hyvin vastaan. Ja miksi ei otettaisi, kun lumitilanne on maastossa kehno, vaikka sydäntalvea eletään. Viimeisen kahden viikon aikana latua kunnossa pitävä Matti Jokiniemi on toistuvasti joutunut ilkivallantekijöiden jälkiä paikkailemaan.

– Ladulla on ajettu öisin autoilla, mopoautoilla ja mönkijöillä. Viimeksi oli henkilöautolla revitelty uraa päästä päähän, hän kertoo.

Ylimääräistä liikkumista on yritetty ehkäistä puomeilla, mutta niistä ei ole paljon apua, kun lumettomalta maalta pääsee ladulle melkein mistä kohtaa tahansa.

Kuva: Matti Jokiniemi

Suurta tuhoa ei kiihdytyskisoista muuten kovalle pohjalle synny, mutta ajoneuvojen pyöristä rapisee lumelle hiekkaa ja sepelin paloja, koska tiet ovat muualla sulat ja rapaisia. Jokiniemi kertoo siivonneensa pahimmista paikoista soraa pois lapion kanssa. Hiihtäjää ei paljon naurata, kun kalliiden suksien pohjat pyyhkäisee sepelimuruihin.

Kuva: Matti Jokiniemi

Ladun kustantaa ja sitä ylläpitää Himosvuoren latuosuuskunta, johon kuuluu paikallisia yrityksiä ja mökkiläisiä. Tykkilumella tehty ensilumenlatu on taloudellisestikin iso satsaus, joten ilkivaltaa ei katsota läpi sormien, jos siitä joku kiinni jää. Ajattelematon ralliajelu voi tulla hintoihinsa.

Himoksen ensilumenladulla on riittänyt hiihtäjiä, kun kelit vähänkään sallivat. Latu on kaikille avoin ja maksuton. Kun tämä talvi näyttää jäävän vähälumiseksi, niin sille on todellakin tarvetta. Moottoriajoneuvoille löytyy varmasti ratoja muualtakin yllin kyllin.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments