maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiVierailutMatkabloggaajat tuupattiin avantoon

Matkabloggaajat tuupattiin avantoon

jaauinti1

Viisi kansainvälistä matkablogien pitäjää tutustui Keski-Suomen kierroksellaan Himokseen, jossa myös yövyttiin. Heti alkajaisiksi heidät johdatettiin iltahämärässä avantoon. Kiinasta, Englannista ja Belgiasta saapuneet vieraat pääsivät kokeilemaan tätä lystiä ensimmäistä kertaa elämässään.

Matkamessut tuo tammikuussa Suomeen 60 kansainvälistä bloggaajaa osana Nordic Bloggers’ Experience -ohjelmaa. Hanke on osa Suomi 100 -juhlavuotta, jonka virallisena yhteistyökumppanina Messukeskus toimii.

Neljättä kertaa järjestettävään NBE-ohjelmaan on valittu 70 bloggaajaa ja videobloggaajaa. Näistä 12 on kotimaisia isäntiä. Yhteensä bloggaajat edustavat 18 eri kieltä, ja he ovat kotoisin 27 eri maasta. Uusia osallistujamaita ovat muun muassa Turkki ja Indonesia. Ulkomaiset vieraat tutustuvat pienempiin ryhmiin jaettuina Suomen päästä päähän.

Hankkeeseen valittujen blogien yhteenlaskettu seuraajamäärä on yli kaksi miljoonaa. Blogien lisäksi osallistujat käyttävät lukuisia sosiaalisen median kanavia, kuten Instagram, Twitter ja Snapchat.

Bloggaajille esitellään reissulla talvisen Suomen tarjoamia elämyksiä ja paikallisia erikoisuuksia. Bloggaajat muun muassa etsivät revontulia, leipovat karjalanpiirakoita ja tutustuvat saunaperinteisiin. Tavoitteena on, että bloggaajat jakaisivat seuraajilleen tarinoita, kokemuksia ja maisemia Suomesta ja toimisivat siten lisäkätenä maamme matkailumarkkinoinnissa.

NBE-hankkeen kokoamisesta, bloggaajamatkoista ja käytännön järjestelyistä vastaa Messukeskus yhteistyössä kohtaamistoimisto Innastus Oy:n kanssa.

Vuoden 2017 NBE-ohjelman kumppaneita ovat Visit Finland, Stop Over Finland, Visit Helsinki, Finavia, Finnair sekä majoituskumppanit Kämp, Clarion ja Forenom.

Himoksella vierailleita bloggaajia isännöi projektipäällikkö Päivi Heikkala Visit Central Finlandista. Himoksen lisäksi vierailulla kierrettiin useita kohteita Keski-Suomessa, kuten Varjolan tila Laukaassa, Revontuli Hankasalmella ja Peurunka. Ohjelmaan sisältyi muun muassa moottorikelkkailua, huskyajelua, hiihtoa ja muita talvisia harrasteita. Koska Keski-Suomi on julistautunut saunamaakunnaksi, jokainen päivä päättyi saunomiseen erilaisissa saunoissa. Himoksella saunottiin suomalaisen perheen kotona tyypillisessä kodin saunassa. Toiselle vierailupäivälle oli suunniteltu erilaisia vaihtoehtoja kuten pilkkimistä, moottorikelkkailua, maisemiin tutustumista ja vierailu jämsäläiseen huopatehtaaseen.

Jääuintireissun aluksi Matilda Haljala HimosLomilta kertoi vieraille mitä oli tulossa ja näytti esimerkin kelluntapukuun pukeutumisesta.

Kiinalainen matkailublogin kirjoittaja kuvautti pukeutumisensa videolle, joten pian maapallon toisella puolen ihmetellään miten  Suomessa valmistaudutaan talviselle uintiretkelle.

jaauinti6

Valmiina uuteen kokemukseen.

Hyisissä olosuhteissa tehtyä uintireissua ikuistettiin ahkerasti niin valokuviin kuin videoillekin. Jääuinti on jo pitkään ollut yksi suosituimpia HimosLomien ohjelmatuotteita ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa.

Seurueeseen kuulunut kuvaaja tallensi uintireissun monenlaisilla välineillä. Myös ilmakuvaa otettiin muistoksi pienoishelikopterilla eli dronella. Kuviokelluntakin pääsi kunnolla oikeuksiinsa ylhäältä kuvattuna.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments