maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiUrheiluKesän ensimmäiset svingit

Kesän ensimmäiset svingit

golfpeli1

Himoksen golfkenttä avautui vappuaattona. Aamupäivän sadetihku loppui sopivasti ennen H-hetkeä, joten ensimmäistä pelipäivää vietettiin mukavassa kymmenen lämpöasteen puolipilvisessä kevätsäässä. Aluksi käytössä on ns. etuysi, eli puolet kentän kokonaispituudesta. Koko kenttä aukeaa kenttämestarin arvion mukaan helatorstain tienoissa.

Jo hyvissä ajoin ensimmäiset pelaajat saapuivat vesirangelle kokeilemaan kuinka svingi talvitauon jälkeen irtoaa. Pauli Kaasinen poikansa Tomas Kaasisen kanssa aloitti  kesän golfkauden ensimmäisten joukossa. Kuten kuvasta näkee, 9-vuotiaan Tomaksen otteet ovat kuin vanhalla tekijällä. Hän on pelannut viisivuotiaasta asti, joten pallot loiskahtelivat kauaksi lampeen. Vesirangen lisäksi pysäköintipaikan läheisyydessä on kaksi harjoitusviheriötä joilla puttausta pääsee kokeilemaan ja harjoittelemaan nekin, joilla ei ole Green Cardia. Palloja saa automaatista.

Caddiemasterin toimisto sijaitsee hiihtokeskuksen rinneravintolan yhteydessä. http://www.himosresort.fi/fi/golf/caddiemaster-ja-pro-shop/ Toimistosta löytyy vuokrasettejä. Myynnissä on palloja, käsineitä, tiipusseja ym. tavaraa. Ravintola tarjoaa keittolounasta touko-kesäkuun vaihteesta alkaen. Siihen saakka kioskista löytyy pikkupurtavaa, kertoi Himos Golfin toiminnanjohtaja Markus Lahtinen.

Himos Patalahti Golfin kapteeni Jouni Leppämäki latasi avauspäivän aluksi pysäköintialueen laidassa sijaitsevan automaatin parilla laatikollisella golfpalloja. Pian ne on  haavittava takaisin lammen aalloilta kellumasta.

Kesän 2016 avauslyönnin suoritti  13-vuotias Iiro Leppämäki. Hyvin lähti nuoren miehen pelikesä käyntiin, pallo lensi komeassa kaaressa keskelle väylää. Isä-Jounin tyylinäyte vieressä.

Ensimmäisten joukossa pelikierrokselle lähtivät myös Maria ja Kari Vanhatalo. Golf on pariskunnan yhteinen harrastus. Ykköstiillä mukaan liittyi Helsingistä Himokselle vappua viettämään ja mökkeilemään saapunut Miika Toivanen. Hän kertoi jännittäneensä kentän aukeamista, koska pelaamaan oli tarkoitus lomareissulla päästä. Onneksi kaikki sujui ennakkosuunnitelmien mukaan. Himoksella pelataan maksimissaan neljän hengen ryhmissä.

Pari kertaa viikossa golfia pelaavat serkukset Eemil ja Mikael Vanhatalo saivat peliseurakseen Mikaelin isän Heikki Vanhatalon. Hän muistutti poikia, että pelin sääntöihin kuuluu pelikumppanien tervehtiminen ennen kierroksen alkua. Vähintään kohteliaasti kätellään ja esittäydytään, mutta tuttujen kesken voidaan halatakin. Pallot merkitään tai tehdään kumppaneille muuten selväksi minkälaisella pallolla pelissä ollaan mukana.

Maria Vanhatalo avasi kauden naisten osalta. Hyvin onnistui ensimmäinen lyönti ja pallo lensi keskelle väylää. Pelikesä lähti kunnialla käyntiin.

Jämsäläinen Minna Salinmäki harjoitteli vesirangella yhdessä miehensä Pekka Salinmäen kanssa. Hyviä ja pitkiä lyöntejä niin että vesi lammessa roiskui. Hyvin lähti pallo lentoon myös lyöntialustan edestä karheikolta. Minna kertoi harrastaneensa miehensä innostamana golfia kolmisen vuotta. Pelaamassa he käyvät kerran tai kaksi viikossa. Myös kesäloma sujuu pitkälti golfin merkeissä.

– Koukkuun tässä on jääty, mutta golf tarjoaa monipuolista liikuntaa. Pelin ohessa koko kentän kiertämisestä tulee kävelyä lähemmäs kymmenen kilometriä. Ja mukana on vielä vedettävä kärryä, Minna huomauttaa.

Ihanneaika Himoksen golfkentän kiertämiseen on 4,5 tuntia.

Himos Golf: http://www.himosresort.fi/fi/golf/himos-golf/

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments