lauantai, 20 huhtikuun, 2024
KotiUutisetKaupunginhallitus hyväksyi kylpyläkaavan

Kaupunginhallitus hyväksyi kylpyläkaavan

kaava1

Himoksen kylpylän tontti odottaa edelleen rakentajia, mutta hanke nytkähti jälleen pienen pykälän eteen päin. Jämsän kaupunginhallitus hyväksyi 28.11. -kokouksessaan nähtävillä olleen kylpyläalueen asemakaavan muutoksen ja laajennuksen. Tämän jälkeen kaava etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Osapuolten solmiman aiesopimuksen mukaan kaavan pitäisi olla vahvistettu tammikuussa.

Rakentamisen mahdollistava asemakaavan muutosehdotus oli nähtävillä elokuun lopusta syyskuun loppuun, jona aikana hankittiin myös lausunnot Keski-Suomen Ely-keskukselta ja muilta tarvittavilta instansseilta. Kaavaehdotukseen jätettiin neljä muistutusta, mutta ne ovat niin pieniä, etteivät edellytä uudelleen nähtäville asettamista.

Kaavan vahvistuminen antaa lopullisen pohjan rakennusten suunnittelulle ja investointipäätökselle. Rakennusluvan hakemisen jälkeen lapiot on mahdollista iskeä saveen. Tai tässä tapauksessa pikemminkin kiveen. Kallioisen rinnetontin louhintatyöt ottanevat nekin oman aikansa ennen kuin pitkään ja hartaasti odotetut seinät alkavat Himoksen maisemaan nousta.

Tulevan kylpylähotellin tontilla toimi aiemmin Himoksen kesäteatteri, jonka katsomon rakenteita on vielä osa jäljellä. Nykyisin aluetta käytetään tilapäiseen tavaran varastointiin. Tontin kyljessä sijaitsee myös HimosLomien ohjelmatoimintaan kuuluva lasten peikkometsä.

Kylpyläsuunnitelmaan liittyy viisi kahdeksankerroksista lomaosaketaloa, jotka sijoittuvat viereiselle tontille. Kalliokummun vaiheilla sijaitsee nyt HimosLomien seikkailurata ja ohjelmatoimintaan käytetty kota. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan tämä hanke alkaisi yhdessä kylpylän rakentamisen kanssa. Ensimmäisessä vaiheessa rakennettaisiin kaksi taloa. Rakentajana kummassakin kohteessa toimii Lemminkäinen Talo Oy.

KATSO FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY:N 3D-VIRTUAALIMALLI KYLPYLÄN KAAVA-ALUEESTA TÄÄLTÄ:  http://www.skjkl.fi/Jamsa/Himos/Kylpyla

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments