torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiUutisetKylpyläkaava läpi valtuustossa

Kylpyläkaava läpi valtuustossa

kaavapaatos1

Jämsän kaupunginvaltuusto hyväksyi 13.12. 2016 pitämässään kokouksessa yksimielisesti Himoksen kylpyläalueen asemakaavamuutoksen ja sen laajennusosan. Kaava tulee lainvoimaiseksi tammikuun puolivälissä 2017 mikäli siitä ei valiteta. Jämsän kaupungin osalta hankkeen valmistelutoimet on nyt tehty ja sen eteen päin vieminen siirtyy aiesopimuksen mukaisille varsinaisille toimijoille.

Oheiseen kaavaselosteen havainnekuvaan (ylhäällä) kylpylän tuleva sijainti on merkitty punaisella kehällä Keskimaan rinteiden päältä Patalahden suuntaan nähtynä. Lisäksi ohessa kylpylän sijainti kartalla ja tähän mennessä julkisuudessa ollut rakennusten sijoittelu tontilla. Kaavaselosteen mukaan lopullinen rakennusmassojen sijoitus saattaa vielä muuttuakin esimerkiksi niitä yhdistelemällä.

Lemminkäinen Talo Oy, Holiday Club Resorts Oy, HimosLomat Oy ja Jämsän kaupunki solmivat hanketta koskevan aiesopimuksen 8.10. 2015. Lemminkäinen Talo Oy:n tiedotteen mukaan Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 50 miljoonaa euroa. Ykkösvaiheen kustannusarvio on 30 miljoonaa ja siitä kylpylän osuus 8 miljoonaa.  Lemminkäisen tiedote: http://www.lemminkainen.fi/Lemminkainen/Yritys/media/Artikkelit-ja-videot/Artikkeli/2015/matkailualan-merkittava-investointi-Himokselle/

Jämsän kaupunki osallistuu Himoksen alueen kehittämiseen maanhankinnalla, maanvuokrauksella sekä infrastruktuuria rakentamalla. Kaupunginvaltuusto on linjannut, että kaupunki osaltaan sitoutuu myötävaikuttamaan alueen kehittämiseen ja varaa kaupungilta edellytettyihin investointeihin tilikausille 2016–2021 kaikkiaan 4,45 miljoonaa euroa. Kaupunki hankkii omistukseensa kylpyläyhtiön tarvitseman sekä paikoitustoimintaan tarkoitetun maa-alueen, kun alueen asemakaava on saanut lainvoiman. Infrastruktuurin rakentaminen aloitetaan samanaikaisesti kylpylän rakentamisen kanssa.

Asemakaavan lainvoimaiseksi tulo käynnistää kylpylähotellin suunnittelun, mikä puolestaan vahvistaa tarkan kustannusarvion. Investointipäätöstä seuraa rakennusluvan hakeminen. Paljonko näihin vaiheisiin kuluu aikaa, ei ole tiedossa. Periaatteessa varsinainen rakentaminen voisi kuitenkin alkaa vuoden 2017 aikana.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments