perjantai, 19 huhtikuun, 2024
KotiYleinenHanget korkeat Himoksella

Hanget korkeat Himoksella

joulu5

Himoksen alkukauden lumetus saatiin päätökseen ennen lauhojen ilmojen tuloa, kertoo markkinointijohtaja Päivi Kuokkanen. Kaikki länsirinteet ovat nyt auki ja tykkilumi kestää hyvin ilmojen lämpenemisenkin, joten Himoksella vallitsee talvi, vaikka muualla olisi maat mustina. Laskettelukausi alkoi viime vuosiin nähden ennätysaikaisin marraskuun 19. päivänä. Hissit ovat pyörineet tälle talvelle jo reilun kuukauden päivät ja aktiivisimmat laskettelijat ovat kerryttäneet yli 1000 hissinousua.

joulu7

Jouluna Länsi-Himoksessa lasketellaan peräti 13 rinteellä. Temppuilua eli Slope styleä varten Murrin Streettikseltä löytyy junnutasoisia hyppyreitä, reilelejä ja pressejä. Käytössä on tarpeen mukaan 8 hissiä, joista yksi on neljän hengen tuolihissi. Peikkorinteen ja Joonankummun hissit ovat ilmaisia niin lapsille kuin isommillekin aloittelijoille. Lasten rinteiden alueella on lisäksi pulkkamäki, leikkipaikka ja laavu, muistuttaa Kuokkanen.

Joulun aikaan rinteillä järjestetään paljon erilaisia koko perheen tapahtumia. Suomi Slalom -pujottelussa voittaja ratkaistaan ajan lisäksi sukupuoli- ja ikäkertoimella. Lapsille on lisäksi omat pujottelukisat Peikkorinteissä. Myös erilaiset kiertueet ja suksitestaukset vierailevat Himoksella joululoman aikana. Tapahtumista lisätietoa: http://www.himos.fi/images/pdf/himos_joulutapahtumat_2016.pdf  Tarkemmat rinnetiedot ja aukioloajat täältä:   http://www.himos.fi/rinteet/rinneinfo

Pohjoisrinteiden lumetus on meneillään ja työtä jatketaan heti kun pakkaset palaavat. Myös länsirinteiden Mountain Dew Snow park odottaa vielä tykkilunta hyppyreilleen.

Murtsikan harrastajille Himosvuoren latuosuuskunta on lumettanut vajaan kilometrin mittaisen valaistun keinolumiladun länsirinteiden alaosaan kaavoitetulle latupohjalle. Uralla on perinteisen ladut kummasakin reunassa ja luisteluväylä keskellä. Tykkilunta on sen verran paksu kerros, että latu kestää lauhatkin säät ja osuuskunnan uusi latukone huolehtii, että ura pysyy kunnossa.

joulu6

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments