torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiYleinenHilpeä Hirvi on avattu

Hilpeä Hirvi on avattu

hilpeahirvi1

Jämsän keskustassa Forumin yläkerrassa aukesi 30.12. 2016 uusi ravintola. Entisen Rosson tiloihin rakennettu Hilpeä Hirvi on bistro-tyyppinen konstailematonta, mutta hyvää ruokaa tarjoava mutkattoman olon paikka, kuvailee yrittäjä Susanna Partio uuden yrityksensä toimintaideaa. Ainakaan toistaiseksi suunnitelmissa ei ole lounastarjoilua, vaan Hilpeä Hirvi on ilta- ja viikonloppuravintola.

– Minulla on jo pitkään ollut mielessä ravintolan perustaminen Jämsän keskustaan. Kun tässä vapautui hyvä liikepaikka, niin pitihän siihen tarttua, Susanna Partio huomauttaa.

Hänet tunnetaan ennestään Himoksen vetovoimaisimpiin yrityksiin kuuluvan Hirvikartanon emäntänä. Hirvikartanon keittiössä hän aikoo kokkailla jatkossakin. Hirviravintolat Oy on uusi yhtiö, jonka nimissä Hilpeä Hirvi toimii. Sen käytännön pyörittämiseen Susanna aikoo osallistua vain johtajana.

Pääkokki Tiina Vilkkilä ja tarjoilija Jania Vihmalo ovat Rosson entistä henkilökuntaa, joten paikka on heille ennestään tuttu. Oikeanpuoleisessa kuvassa ravintolapäällikkö Anu Daavidsainen, yrittäjä Susanna Partio ja kokki Jan Valkealahti. Kuvista puuttuu tarjoilija Aili Viiankorpi, joka ei ollut artikkelia tehtäessä paikalla.

Bistron ja Pubin lisäksi rakenteilla on myös erillinen kabinetti, joka avautuu kokous-, juhla- ja tapahtumakäyttöön myöhemmin. Keittiö laitettiin remontin yhteydessä kokonaan uusiksi, kertoo Susanna Partio (oikea kuva).

Ruokalista noudattaa pitkälti samaa linjaa entisen Rosson kanssa. Jotakin ohjelmaa saattaa mahdollisesti myöhemmin tulla pubin puolelle. Ravintolassa on akustinen piano ja kitara asiakkaiden käyttöön, mikäli musiikillista esiintymispainetta ilmenee. Uusi ravintola toimii tiiviissä yhteistyössä Hirvikartanon kanssa. Näin matkailijoillekin pystytään tarjoamaan erilaisia vaihtoehtoja, Susanna Partio huomauttaa.

 

Päivitys 1.1.2017

Ensimmäisenä iltana tupa oli täynnä. Hiljaiseksi autioitunut Forum sai jälleen uutta elämää kattonsa alle. Yksityinen pysäköinninvalvonta talon parkkipaikalla on päättynyt, joten auton voi jättää sinne huoletta pitemmäksikin aikaa.

Lehmus/Jokelan perhe (oik.) istui Hilpeässä Hirvessä iltaa uudenvuoden aattona. Jämsän keskustassa on jälleen iltaisin auki oleva perinteinen suomalainen ruokaravintola pikaruokapaikkojen lisäksi.

Vaherin suunnalla sijaitseva Hirvikartano toimii entiseen vakiintuneeseen tapaansa. Tällä hetkellä tarhoissa elelee kolme hirveä, viisi täpläkaurista ja yksi poro. Ranualta tulossa olevan uuden hirven saapuminen on kiireiden vuoksi toistaiseksi siirtynyt. Matti-Esko seurusteli uudenvuodenpäivänä Solodukhinin perheen kanssa. Victoria, Alexey ja Anton Solodukhin saapuivat Himokselle loman viettoon Valkovenäjältä. Jouko Partio esitteli kiinnostuneille vierailleen talon lemmikkejä. Keskustelu sujui juohevasti englanniksi.

Hilpeän Hirven Facebooksivut: https://www.facebook.com/hilpeahirvi/?ref=page_internal

Hirvikartanon kotisivu täältä: http://hirvikartano.fi/

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments