tiistai, 18 kesäkuun, 2024
KotiYleinenVuoden vaihtumista juhlittiin Himoksella

Vuoden vaihtumista juhlittiin Himoksella

uusivuosi1

Himoksella juhlittiin vuoden vaihtumista tutuksi tulleeseen tapaan. HimosLomat Oy:n, Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n ja Himosmajoitus Oy:n kustantamaa ilotulitusta seurasi HimosParkissa arviolta noin 1500 henkilöä. Jokseenkin kaikki mökit oli vuodenvaihteessa varattu. Tienvarret täyttyivät paikallisten katselijoiden autoista, joten tämä oli ylivoimaisesti suurin Jämsän seudun uudenvuoden tapahtumista.

Vuodenvaihde on Himoksella perinteisesti ollut venäläisten matkailijoiden kansoittama. Viime vuodet ovat olleet hiljaisempia rajoitteiden, ruplan huonon kurssin ja yleisen talousahdingon vuoksi. Parempaan suuntaan ollaan kuitenkin nyt menossa, venäläiset vieraat arvelivat. Tässä vuodenvaihteessa noin kolmannes Himoksen mökeistä oli itänaapurin matkailijoiden varaamia. HimosLomien matkailupanostus Moskovassa oli myös huomattu ja sai kiitosta.

HimosLomien uuden vuoden aattoillan ohjelmaan on vuosia kuulunut matkailijoille avoin ja maksuton illanvietto, johon sisältyy glögiä, makkaran paistoa ja tinan valamista. Lapsia viihdyttävät peikot. Matilda Haljala huolehti glögitarjoilusta ja Emilia Hilden sai pistää illan mittaan tikkuihin satoja makkaroita.

Vaikka mustaa joulua ja -uutta vuotta vietettiin, ihmiset makkaranuotioiden ympärillä vaikuttivat lomaansa tyytyväisiltä. Hyväkuntoiset laskettelurinteet ja ensilumen latu pelastivat tämän sesongin. Joulun vesisateiden jälkeen ilmatkin paranivat ja niitä jopa kiiteltiin, ettei tarvinnut mäessä pakkasessa kärvistellä.

Tinojen valaminen säilyttää vuodesta toiseen suosionsa. Sulatuskauhat olivat nytkin ahkerassa käytössä.

uusivuosi12

Ruokosen perhe Helsingistä tuli Himokselle uutta vuotta vastaanottamaan. Lapset Jenna, Juhana ja Jalmari aloittivat hiihtokoulun kautta laskettelun ja kaikki viihtyivät hyvin suksilla. – Tämä oli meidän ensimmäinen lomamme Himoksessa, mutta ei varmasti viimeinen, vakuuttivat vanhemmat Johanna ja Jarkko Ruokonen. Tinakin taisi ennustaa uusia retkiä rinteisiin, kun sitä oikein tarkasti porukalla tutkittiin.

Olga ja Boris Pietarista tutkivat myös tulevaisuuden näkymiään tinoja valamalla. Himmiäkin lopputulos kiinnosti, mutta nämä peikkosethan eivät mitään puhele. Boris asettui yhteiskuvaan Himmin ja Torvinokan kanssa. Olga käytteli kameraa.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments