torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiMatkailuyrityksetKeski-Suomen hiihtokeskusten alueparlamentti kokoontui Himoksella

Keski-Suomen hiihtokeskusten alueparlamentti kokoontui Himoksella

Ryhmäkuva: Himos-Yhtiöt Oy, tutkimusotteet: Harri Lindfors

Hiihtokeskusten edunvalvonta- ja kattojärjestö Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry järjestää alueparlamentteja, joihin kokoontuu hiihtokeskusten johtajia, rinnepäälliköitä ja muita rinneammattilaisia keskustelemaan elinkeinon asioista. Kuluneella viikolla järjestettiin Keski-Suomen alueparlamentti Himoksella. Omat tilaisuutensa järjestetään myös Etelä- ja Pohjois-Suomessa sekä Pohjanmaalla.

Himoksen tilaisuuteen saapui väkeä muun muassa Tahkonrinteiltä, Laajavuoresta, Ski Tornimäestä Mikkelistä, Pääskyvuoresta Heinävedeltä ja Varkaus Ski Centeristä. Suomessa on kymmenittäin pieniä paikallisia laskettelukeskuksia, jotka eivät pidä suurta ääntä itsestään, mutta ovat lajille hyvin tärkeitä. Niistä monen suksijan lasketteluharrastus saa alkunsa ja tuottaa tätä kautta asiakkaita myös isompiin keskuksiin. Keskukset eivät koe toisiaan niinkään kilpailijoiksi vaan enemmän kilpailua ihmisten vapaa-ajasta tuottavat monet muut harrasteet.

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors esitteli kesän aikana valmistunutta laskettelututkimusta.

Himos-Yhtiöt Oy:n uusi toimitusjohtaja Elsi Ojala kertoi hiihtokeskusväelle Himoksen kuulumiset. Tänä kesänä hiihtokeskuksen palveluja on kehitetty noin puolen miljoonan investoinneilla. Kahta peikkorinteiden hissilinjaa on korotettu 40 metriä, mikä helpottaa rinteisiin pääsyä entisestään. Luoteisväylää levennetään ja lumetusjärjestelmää kehitetään edelleen. Ensi talvena Himoksen jyrkissä rinteissä nähdään öisin uusi vinssikone. Rinnekoneet uusitaan aina tietyn käyttötuntimäärän jälkeen ja nyt oli sen vuoro.

Ojalan mukaan Himoksella valmistellaan investointiohjelmaa, jonka tarkempaa sisältöä ei vielä julkisteta. Enemmän kuin uusien rinteiden valtaamiseen, ohjelma keskittyy palvelurakentamiseen ja asiakaskokemuksen parantamiseen. Jo aiemmin on kerrottu, että muun muassa ankkurihissejä tullaan uusimaan tuolihisseiksi. Tarkempia aikatauluja ei vielä julkisteta.

Harri Lindforsin esittelemän tutkimuksen mukaan Suomessa harrastaa enemmän tai vähemmän aktiivisesti laskettelua yli 811 000 henkilöä. Viime kaudella laskettelupäiviä kertyi tälle joukolle keskimäärin yhdeksän. Eläkeikäiset ovat 20 päivällään tämän joukon kärjessä. Luonnollisena selityksenä voidaan tietysti nähdä vapaa-ajan lisääntyminen. Tutkimuksen mukaan nuoremmankin väen mieli tekisi päästä nykyistä useammin rinteisiin. Tämä edellyttäisi kuitenkin pitempiä lomia ja lisääntyvää vapaa-aikaa. Laskettelu mielletään Suomessa koko perheen harrastukseksi. Tästä puolestaan aiheutuu, että koko perhe rinteissä aiheuttaa melko suurina pidettyjä kustannuksia. Tässä asiassa esimerkiksi Himos tulee perheitä vastaan syksyn alennuskampanjalla sekä tarjoamalla kauden aikana perheen pienimmille ilmaiset hissit, ateriat ja lasketteluvälineitäkin lyhytaikaisesti kokeiltaviksi.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments