lauantai, 20 huhtikuun, 2024
KotiHenkilötJP Leppäluoto kuuluu jouluun

JP Leppäluoto kuuluu jouluun

JP Leppäluoto

JP Leppäluoto on monelle tuttu goottirockin maailmasta, mutta kuun vaihteessa hän starttaa Sielulintu-joulukonserttikiertueensa. Taulumäen kirkkoon Jyväskylään kiertue saapuu 30.11. Orkesterin muodostavat sellisti Elias Kahila, kitaristi Samuli Erkkilä ja rumpali Jani Auvinen,joiden kanssa Leppäluoto on jo pitkään työskennellyt yhdessä. – Laulan mielelläni kirkoissa, koska siellä akustiikka on aivan omanlaisensa, nyanssit erottuvat paremmin ja saa laulaa lujaa, Leppäluoto kuvailee esiintymistä kirkoissa. Yleisö kirkoissa ja saleissa on taiteilijan kertoman mukaan samaa kuin keikoilla, ikähaitariltaan 15-80 vuotiaita.

”Tutut ja tuntemattomat joululaulut saavat kokoonpanon käsittelyssä maanläheisen kaiun ja tunteiden spektri tulee olemaan kirjava, aina riehakkuudesta rauhaan.”

Joulusinkku Sielulintu julkaistiin 14.11. ja sitä Leppäluoto kuvailee epäjoulumaiseksi. – Se on valssi, johon tehtiin minulle epätyypillisesti ensin teksti ja sitten vasta melodia, muusikko kuvaa laulun syntyprosessia. Sanoittajana toimi Sana Mustonen Warner Musicilta. Hän on aiemmin sanoittanut mm Robinin kappaleen ”Frontside Ollie” ja Suvi Teräsniskan ”Täydellinen elämä” sekä Yön ”Hyvässä ja pahassa” . Tummanhaikean Sielulinnun voit kuunnella tässä: https://youtu.be/tz6nbAJw3QI

Sielulintu

Omia joulunviettoperinteitään Leppäluoto kuvaa perhekeskeisiksi. – Lasten kanssa oleminen on mukavinta. Vältämme perinteisiä jouluruokia, emmekä juuri laula joululauluja kotona. Joulukuusi täytyy kuitenkin aina olla ja se koristellaan ”älyttömillä” koristeilla. Olen saanut keikoilla pienoismeikäläisiä ja ne ripustetaan kuuseen, laulaja kertoo hymyillen omista joulutavoistaan.

Leppäluoto on myös mukana Raskasta Joulua -kiertueella, joka kiertää Suomea jo 15. kertaa, tarkemmin sanottuna hän on ollut mukana alusta asti. Myös Raskasta Iskelmää -kokoonpanossa hän on toiminut.Joulukiertuiden ja vuodenvaihteen jälkeen on aika oman musiikin tekemiselle. -Tammikuussa on biisileiri, jolla alkaa oman levyn tekeminen. Valmista on maaliskuulla, Leppäluoto aikatauluttaa. Luvassa on omalla soundiin pohjautuvaa musiikkia, ja yksi julkaisumuoto tulee olemaan perinteinen vinyylilevy.

JP Leppäluodon on aiemmin toiminut bändeissä Charon ja Harmaja. Musiikillisia vaikutteita hän on saanut myös Nick Cavelta. Omaa soundiaan hän kuvaa jonkinlaiseksi hybridiksi eri vaikutteista. Toiveissa on myös radiosoittoa omalle musiikille.

kuva: Róbert Frankó

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments