torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiYleinenKäsilläseisomisen asiantuntija - Nita Lehto

Käsilläseisomisen asiantuntija – Nita Lehto

Nita Lehto opettaa sinutkin seisomaan käsilläsi kuva: Alisa Ilola

Koska sinä seisoit viimeksi käsilläsi? Harva meistä edes muistaa oikeaa vastausta ja vielä useampi ajattelee, että ei pysty siihen. Nita Lehto on kuitenkin toista mieltä ja todistaa sen käytännössä. – Lupaan, että kässärituntini jälkeen kaikki seisovat käsillään, ja niin tapahtuu!

Lehto tietää, mistä puhuu. Lauantaina päivällä 16.11. on hänen 150. juhlatyöpajansa käsilläseisontaa opettaen. Itse pääjuhla Himoksen Areenalla on illalla, ja ammattiurheilija Lehdon lisäksi siellä esiintyy myös jämsäläinen Tea Savio tankotanssien sekä Johannes Hattunen, joka tunnetaan tämän hetken kysytyimpänä motivaatiopuhujana. Luvassa on myös yllätysohjelmanumero, jossa nähdään live-musiikkia ja akrobatiaa.

Nita Lehto tähtää isoille areenoille. kuva: Anna-Maija Aronkoski

Nita Lehto on SM-tason tankotanssija, jolla on taustaa myös sirkustaiteessa. Päivittäinen treenaaminen vaatii aikaa, joten nuori nainen on päätynyt palkkaamaan täysipäiväisen avustajan, joka hoitaa buukkauksia, ilmoittautumisia ja markkinointia. – Tällä hetkellä toimin toiminimenä, mutta tarkoitus on tulevaisuudessa siirtyä osakeyhtiömuotoon. Lehto kertoo bisneksensä toimintamuodosta.

– Tämä käsilläseisontatoiminta lähti aivan itsestään lentoon. Aloitin työpajalla Jyväskylässä ja sitten siitä lähti kiertua käyntiin ja nyt on 150 workshop tulossa. Asettamani viiden vuoden tavoitteet ovat toteutuneet jo nyt toisena toimintavuotena, Lehto kertoo. Tulevaisuuden tavoitteina on päästä esiintymään isoille lavoille ja yhdistää taitojani tanssissa ja akrobatiassa, monipuolinen taituri kaavailee.

Käsilläseisonta ei hänen mukaansa ole suinkaan nuorien laiheliinien laji vaan se sopii kaikille. – Ei tarvita sali- tai ryhmäliikuntataustaa, Ikähaitari on ollut 5-vuotiaasta eläkeläisiin. Crossfit-saleilla jopa puolet osallistujista on miehiä. Kun ihminen astuu pois mukavuusalueeltaan, on hienoa nähdä hänen intonsa ylittäessään itsensä!

Innostus on helposti tarttuvaa. Nita kehoittaa kaikki olemaan itse vastuussa elämästään. – Tavoittele isosti ja kulje omaa polkuasi! Ei kannata jäädä märehtimään vaan tehdä omaa mieluista juttuaan!

Nita Lehto kuva: Anna-Maija Aronkoski
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments