torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiTeatteriJämsän kesäteatteri

Jämsän kesäteatteri

teatteri9 Entinen HimosTeatteri jatkaa toimintaansa nimellä Jämsän Kesäteatteri. Himoksen jättikatsomon edessä ei enää näytellä. Katsomorakenteet on jo osittain purettu ja siirretty HimosParkin festivaaleja ja muita tapahtumia palvelemaan. Lähivuosina teatterin entiselle tontille rakennetaan kylpylä ja lomakerrostaloja. Kesäteatteritoimintaa viime vuosina Himoksella pyörittänyt Jämsän Teatterien Tuki ry teki sopimuksen Pietilän kyläyhdistyksen kanssa, jolla oli tarjota lähes valmiit puitteet kesäteatteritoiminnalle. Luonnollisesti toiminta on nyt paljon pienimuotoisempaa kuin aikaisemmin Himoksella. Laajennuksen jälkeen katsomoon sopii tuhannen hengen sijasta 185 katsojaa, eikä siinä ole katetta. Koska katsojia mahtuu vain rajallinen määrä, ennakkovarauksia suositellaan. Kesän 2015 näytelmä on Sinikka Nopolan menestyskomedia Eila, Rampe ja huonot keenit. Näytelmän tiedot löydät täältä: http://www.jamsankesateatteri.fi/

Näytelmän ohjaa Risto Hakola (keskellä) ja rooleissa esiintyvät kokeneet näyttelijät Tarja Lankinen,  Reijo Himanen, Janette Ahlholm, Reko Himanen, Seppo Väänänen ja Päivi Himanen. Lavastuksesta vastaa Marko Härkönen.

Jämsän Kesäteatteri on Sähkökoskelle muutettuaan palannut perinteisen kesäteatterin juurille. Alueella sijaitsee myös Pietilän kyläyhdistyksen rakentama ja omistama, mutta kaikille avoin maauimala. Tekojärven rannalla on vuokrattava, ympärivuotiseen käyttöön soveltuva mökki, kota ja tukirakennuksia.

Kuten kuvista näkyy, Jämsän Kesäteatterin nykyinen toimintaympäristö tarjoaa suomalaista kesäluontoa parhaimmillaan.

Lisätty: 7.7. 2015:

Ensi-ilta 5.7. täytti katsomon ensimmäisen kerran. Sää suosi ja Sähkökoskella nähtiin suomalaista kesäteatteria parhaimmillaan.

Lue tästä Keskisuomalaisen arvostelu: http://www.ksml.fi/uutiset/kulttuuri/teatteri/jamsan-kesateatteri-eila-rampe-ja-huonot-keenit/2082449

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments