torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiFestivaalitHimos, Jysäri 2015

Himos, Jysäri 2015

jysäri1 Jo kolmantena viikonloppuna peräkkäin HimosPark täyttyi hyväntuulisesta yleisöstä. Säiden haltija noudatti viime kesältä tutuksi tullutta kaavaa.  Juhannuksena hytistiin toppatakissa, Iskelmässä jo vähän vaatetusta kevennettiin, mutta tarvittiin myös sadetakkeja.  Jysäri festivaalilla otettiin aurinkoa ja nautittiin värikkäästi pukeutuneina kesäiltojen lämmöstä. Kolmatta kertaa järjestetty Jysäri teki jälleen uuden yleisöennätyksen, 15 000 juhlijaa.

Jysäri on ehkä värikkäin HimosParkin tapahtumista niin ohjelmiston kuin yleisönkin puolesta. Festivaalivieraat panostivat pukeutumiseen ja muuhun juhlarekvisiittaan. Esiintymislavoille oli saatu kattava valikoima koti- ja ulkomaisia 90-luvun eurodancen kuumia nimiä, kuten Dr. Alban, 2Unlimited, Alphaville, Jenny Berggren, Pandora, Alexia ja niin edelleen. Tänä vuonna nostalgiasta nauttiva juhlakansa saattoi seurata suosikkiartistejaan kolmelta esiintymislavalta.

Pukeutumiseen panosti myös Ravintola Rinteen terassilta tavattu Ryhmä Rämä, eli Susan Palokangas, Jarmo Hast, Ville Vanhala, Maria Olli, Mika Viitala ja Tiina Mäkelä. Oulu-Vaasa-Helsinki -akselilta saapunut porukka kertoi olevansa työkavereita ja heidän puolisoitaan. Kaikki 90-luvun teinejä. Tässä vaiheessa festivaalin alkuun oli vielä muutama tunti, mutta odotukset olivat korkealla. – Edellisvuosien kokemusten nojalla tiedetään, että tällä festivaalilla vallitsee aina tosi hyvä yhteishenki ja ainutlaatuisen mukava ilmapiiri, Ryhmä Rämä kiitteli.

Viereisellä mökillä nautittiin kesän ensimmäisestä kunnon hellepäivästä. Nurmella istuskeli väkeä useammastakin mökkikunnasta. – Ei olla läheskään kaikki ennestään tuttuja, mutta Jysäri yhdistää, he sanoivat. Osa auringonottajista oli käynyt aikaisemmin iskelmäfestivaalilla, mutta nyt haluttiin kokea jotakin uutta, koska musiikin suhteen ollaan kaikkiruokaisia. Tästä populasta löytyi myös säiden ennustaja, joka välttämättä halusi lausua asiasta painavan sanansa: ”Jos on Suomussalmella juhannuksena lunta katolla, on sitä maassakin.”

Lavan edessä vallitsee aina tiivis tunnelma ja monet haluavat festivaalilla nauttia juuri siitä. HimosPark tarjoaa kuitenkin väljempiäkin vaihtoehtoja niille, jotka eivät pidä tungoksesta. Musiikki kuuluu hyvin Terassi Riemuun ja myös sen alla on mahdollisuus istuskella varjossa tai sateelta suojassa. Esiintyjät näkyvät hyvin isoilta screeneiltä.  Areenan luona sijaitsevalla etuteltalla lauletaan karaokea koko festarien ajan.

Orivedeltä saapunut Juuso Lindberg (vas.) tutustui Jysäreillä Matti Kesälään ja Tiina Laineeseen. Oli Juusolla emäntäkin mukana, mutta hän kuului niihin, jotka haluavat seistä lavan luona eturivissä. Klaukkalassa asuvat Matti ja Tiina kertoivat käyneensä Jysäreissä aikaisemminkin ja varmasti tulevansa myös ensi vuonna. Mökki on jo varattuna vähän tämän kertaista lähempää. Nyt päätä kallistettiin Länsi-Himoksen huipulla, josta välillä käveltiin ja välillä ajettiin taksilla. – Täällä porukka on aina todella rennolla ja iloisella tuulella. Ihmiset, artistit ja kaikki on hyvää, he kehuivat.

– Pinkki, vihree ja kaikki neonvärit ovat muodikkaita. Ja ehdottomasti myös vyölaukut, esitteli festarimuotia oheinen seurue (oikealla). Nina Huhtinen, Susanna Autio, Outi Hänninen, Arvo Sankala, Kimmo Autio Jenna Mäki ja Toni Hänninen kertoivat olevansa Jysäreillä kolmatta kertaa. Eli ovat olleet joka kerta. Muut muodikkaat olivat kotoisin Muuramesta, mutta serkkupoika Sankala saapui bileporukkaan Savukoskelta saakka. Kuteita löytyi kirpputoreilta, lainattiin kavereilta ja olipa jotakin näihin päiviin saakka säilynyt omissakin komeroissa.

Terassi Riemun tiloissa on mahdollisuus lepuuttaa jalkoja, jos ehtii ja malttaa. Kaikki eivät malta. Oheisella seurueella oli vauhti päällä nesteytystauollakin.

Vilppulasta kotoisin oleva, mutta nykyisin Tampereella asuva Jyri Lajunen seurusteli Jysäreillä itsensä kanssa. Pahvi-Jyri tanssahteli esikuvaansa aktiivisemmin heiluessaan muun yleisön yläpuolella. Pian selvisi, että kyse ei suinkaan ollut narsismista, vaan kavereiden polttaripilasta. Janne Tuomola (vas.) kertoi, että Jyri höynäytettiin mukaan tekaistulla asiakastapaamisella. Mökillä juhlittiin 12 hengen jätkäporukalla. Sulhasmiehelle ostettiin myös 300 euron Ford Escort, jolla hän ajeli Himokselle. Auto jää sulhaselle, mutta pientä laittoa se saattaa vaatia, Janne naureskeli.

Polttariseurueeseen kuuluviksi paljastui myös karunpuoleisilla koristeilla varustautunut naiskolmikko. (pelkkä) Pinja, hoituri Iida Taipale ja (pelkkä) Sini juhlivat yhdeksän muun naisen kanssa morsianta, joka ei juuri nyt sattunut olemaan paikalla. Kun juhlittu opiskelee hoitoalaa, niin seurueen pukeutuminen noudatteli tätä koodia. Morsian pääsi nauttimaan myös limusiinikyydistä ja kokeilemaan harrikka-ajelua. Mökillä tehtiin kaikenlaisia kivoja juttuja, naiset kertoivat.

– Meitä Himos vetää kesällä ja talvella, totesi bäkkärillä tavattu seurue, jonka pukeutumista voi kuvailla lähes silmiä häikäiseväksi. Eija Kauppinen, Olli Junnila, Kari Mäenpää, Anu Mäenpää ja Teija Junnila kertoivat muodostavansa oikean Himos-perheen. Mäenpäät viettävät paljon aikaa omalla mökillään ympäri vuoden. Junnilat asuvat Atlantassa, joten sieltä ei ihan viikonloppureissuja Jämsään tehdä. Kimaltavat asusteet olivat myös valtameren takaa hankittuja.

Lopuksi helliä tunteita Jysäriltä. Vasemmanpuolisen seurueen kohdalta muistiinpanot osoittautuivat niin sekaviksi, että lienee viisainta, kun ei ryhdy arvuuttelemaan edes nimiä. Mukavia ihmisiä joka tapauksessa.

Oikeanpuoleisessa kuvassa katsovat toisiaan silmiin Pekka Kilpeläinen Rovaniemeltä ja Pirkko Heiskanen Helsingistä. Pekalla on vähän pitkänpuoleinen matka käydä naisissa, mutta kun kerran on mukavan ihmisen tavannut, niin ei se ole este, hän vakuuttaa. Ainakin kerran kuussa tavataan. Nyt pariskunta oli kesälomalla. Himokselta suunnattiin Savoon kesämökille. Muitakin lomasuunnitelmia oli kehitteillä.  

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments